29
Mayıs
2024
Çarşamba
KİTAP

Yeni çıkan kitaplar

Son dönemde çıkan kitaplar raflarda yerlerini aldı ve okuyucularını bekliyor.Sizin için oluşturduğumuz seçki liste gözden kaçmaması gerek kitapları gösteriyor.

 

 

Kar Kristalleri - Thorvald Steen - İthaki Yayınları
Konstantinapolis ve Tozkoparan gibi ülkemizde büyük ilgi gören romanlarından tanıdığımız Norveçli yazar Thorvald Steen, uzak ve souk bir ülkeden, sıcacık ve samimi bir romanla okurlarıyla yeniden buluşuyor...

Av Bakışı - John Sandford - Doğan Kitap
"Av Bakışı'ndaki katil, Hannibal'dan bu yana karşımıza çıkan en korkunç cani."
Richmond Times-Dispatch

Bir Başyapıtın Öyküsü - Henry James - Can Yayınları
19. yüzyıl Amerikan edebiyatının en seçkin yazarlarından Henry James, uzun yıllar Avrupa’nın çeşitli kentlerinde yaşamış, sonradan İngiliz uyruğuna geçmiş olmasına karşın, çocukluk ve ilkgençlik çağlarının geçtiği New York kentini her zaman belleğinde ve yapıtlarında yaşatmıştır. Bir Başyapıtın Öyküsü adı altında sunulan dört öyküsü de, James’in hiç dinmeyen New York tutkusuyla doludur.

Kutup Kayması - Clive Cussler - Altın Kitaplar
Tüyler ürperten aksiyonlar ve bitip tükenmeyen bir hayal gücü, Cussler’ın en belirgin özellikleridir. Kutup Kayması gerçekten harika bir gerilim romanı.

Buzların Sfenksi - Jules Verne - İthaki Yayınları
Halbrane ile Antarktika’nın bilinmeyen yerlerine yapılan macera dolu yolculuğun birinci kısmını büyük bir heyecanla takip edeceksiniz...

Tarihte Türk Dünyası - Wilhelm Barthold - Örgün Yayınevi
Tarih boyunca Türk topluluklarının yayılmalarının nedenleri şöyle sıralanmıştır: İklim değişikliği, topraklarının verimsizleşmesi, nüfusun çoğalması, doğal felâketlerin artması, iç çekişmeler ve savaşlar. Bu nedenlerden dolayı Türkler, yeni yaşama alanları bulmak amacıyla dünyanın birçok yerine yayılmışlardır. Türkler yayıldıkları bu topraklarda birçok bağımsız devlet, hanlık, beylik ve özerk topluluklar oluşturmuşlardır.

Sufi Meditasyonu - Hazret İnayet Han - Okyanus Yayınları
"Cennet zihin halidir, Cehennem zihin halidir."
Hazret İnayet Han

Milliyetçi Hareket Partisi / Türk Sağının Türk Sorunu - E. Burak Arıkan - Agora Kitaplığı
E. Burak Arıkan'ın bu kitapta ileri sürdüğü belki de en temel tez, MHP'nin kuruluşundan bu güne, ideolojik duruşunda ve seçmen tabanında ciddi anlamda değişmemiş olmakla beraber, yine de ciddi ve bilinçli bir dönüşüm yaşadığıdır.

Erdemin Ardından Git - Konfüçyüs - Notos Kitap
Konfüçyüs geleneğinin en saygın metni olan Seçmeler (Lun Yü), üstadın öğrencileriyle yaptığı konuşmalardan derlenmiştir. Konfüçyüs’ün yazılı ve sözlü düşüncelerinden önemli bir bölümünü içeren Erdemin Ardından Git, Konfüçyüsçü yolu ve onun yaşam biçimini yaşayan bir gelenek olarak koruma, bir ortak bellek yaratma düşüncelerinin belgesi olarak okunmalıdır.

Çok Bilmiş Özne - Bülent Somay - Metis Yayıncılık
Çok Bilmiş Özne, Bülent Somay’ın 1999-2008 yılları arasında kaleme aldığı dokuz yazıdan oluşuyor. Bu yazıların üç ana teması var: Aydınlanma anlayışı ile kendisini bunun karşısında konumlandıran postmodernist anlayışın oluşturduğu kapalı ikili yapının radikal eleştirisi. Sol'un kendisini yeniden tarif etmesi gerekliliği ve son olarak da Sol'un dikkatini tekrar işçi sınıfına çevirmesinin önemi.

Temyiz - John Grisham - Remzi Kitabevi
Temyiz, siyasallaşan hukuk alanında güçlü ve sarsıcı bir entrikanın öyküsü…

Kaosun Sırları - Maxime Chattam - Doğan Kitap
Ezoterizm, gizli kodlar, binlerce yıllık tarikatlar, komplolar…Aynı konuyu işleyen Kötü Ruh, Zamanın Kanı adlı eserlerinden sonra Fransız gerilim romanları ustası Maxime Chattam bizi saate karşı, aynanın diğer tarafındaki ölüme karşı korkunç bir yarışın içine sokuyor.

..
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2008 Perşembe 20:50:09
Güncelleme :18 Temmuz 2008 Cuma 00:57:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?