22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Ensen Kalın boyun arşa değecek!

İnsan nedense, hep gidene meyleder. Bilmiyorum sizde oluyor mu? Eski arkadaşlarım, eski dostlarım, ilk aşkım…(hala devam ederse ne mutlu) Pelesenk olmuştur bu cümleler.

Teknoloji ve yaşam koşulları değişiyor. Değiştikçe insan da değişiyor. Zevkleri, önem sıraları, beğenileri… Karmaşıklaşıyor bence. Bazen içinden çıkılmaz duruma da gelinebiliyor. Duygularda da farklılaşma başlıyor. Sevgi sanki evrime uğramış gibi. Kimin nasıl yaşadığı belli değil. 3.sayfa haberleriyle dolu gazeteler. En sevdiklerinin bile canına kıyabiliyor insanlar. Sevginin kaybolmasıyla para öncelik olmaya başladı. Paran yoksa adam sayılmıyorsun. Bir bardak su içemiyorsun, bir lokma ekmek bulamıyorsun, hatta çok sıkıştın lavaboya gideceksen eğer paran yoksa yandın...

Zamanla öyle hala gelebiliriz ki selam vermek, adres sormak, … hepsi parayla olacak!

Belki de birçoğunuz Lidyalılara kızıyorsunuzdur nereden buldular şu parayı diye. Ama iyi ki de bulmuşlar para olmasaydı, eşya, mal değiş tokuşu yapacaktık. O daha zahmetli bir iş.

Nereden bakarsanız bakın, zaman geliyor gelirken küçücük dünyamızda birçok şeyi atarak kendine yer açıyor. Atılanlar da en önemli yanlarımız. İşte bu yüzden de gönül hep gidene, geçene meylediyor. Gideni ve geçeni biliyoruz, ama gelecek ne getirecek bilemediğimiz için çok korkuyoruz. O nedenle ah eski günler diye başlayan cümleler kuruyoruz, kurmaya da devam edeceğiz


İnsansın nefes alıyorsun
Merhaba diyorsun
Kulelerde yaşıyorsun
Cımbız ve aynaların var
Mastikalarla oynuyorsun
Kocaman oluyorsun bazen
İri ve şişmansın
Ensen kalın
Önünde eğliyor adamcıklar
Tam arşa değecekken
İnsansın nefes alamıyorsun…

E.Y

Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2007 Pazartesi 13:03:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hasan Hüseyin KARABAĞ IP: 85.108.100.xxx Tarih : 17.07.2007 00:07:08
Şiirini sevdim Erdal Yıldırm. İnsansın nefes alıyorsun, insansın nefes almıyorsun. Arasını nasıl dolduruyorsun? Bu sorunun cevabını hepimiz düşünmeliyiz. Evet günümüzde her şey para oldu. Kazan da nereden olursa olsun önemi yok. Yeter ki paran olsun. Bu anlayış değişip bilgi, görgü ve liyakat değer kazanana kadar çok ağlayacağız. Bu ülke daha çok gurur duyacak bazılarından. Para peşinde koşmayan bizler direnmeye çalışacağız sisteme. Sonra bir gün nefes alırken almaz olacağız. Sistemi değiştirebildiysek sevinirim gelecek kuşaklar adına ama yoksa... Bizim için büyük kıyamet iş işten geçmiş olacak.