3
Mayıs
2024
Cuma
KÜLTÜR/SANAT

Yaşamak Yaşamak ve YAŞAMAK

Türkiye, dünyanın en güzel ülkeleri sıralamasında birinci olabilecek bir ülkedir. 
Doğası, tarihi, kültürü ….daha nice farklılıkları ve güzellikleri sayılabilir.
Savaş yaşamış, çocuğu, genci, yaşlısı, kadınıyla bir destan yazmış, övülesi bir ülkedir.

Yani Dünyaya örnek olmuş bir ülkedir Türkiye.

Karadenizi, Egesi, Doğu Anadolusu, İç Anadolusu, Marmarası, Akdenizi ayrı ayrı güzeldir. Nereye gitseniz hayran kalıyorsunuz. Havası, suyu, yemekleri, tarihi, kültürü, o kadar çok insanı etkiliyor ki bir giden sürekli oralara gitmeyi alışkanlık haline getiriyor. Yurt dışından birçok araştırmacı, farklı ülkelerden yüzlerce insan bu mistizim ve tarih kokan toprakları görmeye geliyor. Tabi ki gelince hayran kalıyorlar. Hatta buralara yerleşip hayatlarının geri kalanını bu topraklarda sürdürenler bile oluyor.
 

Türk insanın sıcaklığı, içtenliği, samimiyeti onların çok dikkatini çekiyor. Bu zamanda böyle doğal, böyle insan kalabilmenin sırlarını merak ettiklerinden olabilir ya da sadece çok özlem duydukları duyguları buldukları için olabilir, bu topraklardan gitmek istemiyorlar.

Biz ülke olarak çok güzel bir mozaiğiz, renklerimiz çok farklı, her bakanın dikkatini çekiyor. Türküleri deyişleri, ağıtları, halk hikâyeleri, destanları, atasözleri o kadar etkili o kadar iz bırakıcı ki; hayat dersi, hayat özeti ne dersek diyelim taaaa insanın içine işleyen evrensel bir dili var. Bu ülkede yaşayan insanlar olarak, kim olursak olalım, nereden gelirsek gelelim bu güzelliklere sahip çıkmamamız lazım. Ortalama 60-70 sene olan ömrümüzü bu cennet ülkede sevgi, saygı, hoşgörü, barış içerisinde tadını çıkarak yaşamalıyız.

Unutmayalım bir gün herkes ölür. Geride nasıl bir insan olduğu kalır.

Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2011 Pazartesi 10:53:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?