3
Mayıs
2024
Cuma
KÜLTÜR/SANAT

Sultanın Sırrı

Türk Sineması son yıllarda oldukça tırmanışta. Genç yönetmenler, çok yetenekli oyuncular, geliştiğine çok sevindiğimiz senaryolar ve yeni teknolojiler sinemamızı önemli bir noktaya getirdi. Artık Türk Filmleri çok ciddi gişe yapıyor. İnsanlar, güzeli kaliteyi asla es geçmiyor. Bunun örneklerini haftalarca kapalı gişe oynayan filmlerden biliyoruz.
Bu filmleri üreten yapımcıdan, yönetmene, oyuncudan, teknik ekip’e destek vermek lazım. Bu destek kuru lafla değil, filmi izlemekle olmalıdır. O filmlere gidip izleyen her seyirci sinemamıza emek harcayan insanlara moral, motivasyon olacaktır.
Filmler mutlaka eleştirilebilir. Tam istediğimiz gibi olmayabilir. Eksikler mutlaka olabilir. İnsan gücü yetersizliği ve sorunları, maddi sebepler vs, kolay değil, çok zor şartlarda filmler üretiliyor. O nedenle mutlaka o insanları yüreklendirmemiz lazım. Yüreklendirelim ki sinemamız daha da gelişsin. Güzel filmler izleyelim.
 

Geçenlerde bir film vizyona girdi. Ben de izledim. Güçlü bir oyuncu kadrosu var. Yürek koyarak bir ürün ortaya koymuşlar. Tüm emeği geçenleri tebrik ediyorum. Filmin adı Sulatın Sırrı, Senaryosu Ömer Erbil yazdı, yönetmenliğini Hakan Şahin yaptı. Oyuncu kadrosunda Burak Sergen, Sinan Albayrak, Emmanuelle Betancourt, Mark Dacascos, Zeynep Beşerler gibi başarılı isimler var.
Film, çok enteresan bir hikaye üzerine kurulmuş. Konusundan detaylı bahsetmeyeceğim ama kısaca II. Abdülhamit'in petrol ile ilgili sırrından haberdar olan Amerikalı bir profesör, birgün İstanbul'a gelir ve macera başlar. Konu bu cümleden hareket almış ve macara başlamış.  Bu macera içinde birçok şifrelenmiş gerçekler, geçmişten günümüze köprüler kurularak anlatılmaya çalışılmış. Yönetmene yapımcıya, oyunculara ve emeği geçen herkese Türk sinemasına kazandırdığı bu film için minnettarlığımızı göstermek ve hem de yeni bir film çekmek için onları yüreklendirmek adına sinema severleri bu filmi izlemeye davet ediyorum.
Yolunuz açık olsun sineme sevdalıları daha uygun koşullarda, yeni filmlerde sizi izlemek dileğiyle…
 

Yayın Tarihi : 23 Aralık 2010 Perşembe 09:17:19
Güncelleme :23 Aralık 2010 Perşembe 09:29:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kerem altın IP: 85.96.76.xxx Tarih : 24.12.2010 17:02:05

 ben izledim filmi,farklı bir bakış açısı ve değişik bir çekim tarzı denemişler, enterasan bir film olmuş,izlenmesi gerekiyor mutlaka,oyunculuklar çok iyi,ve bilmediğimiz gerçekler var filmde