18
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Ey Aşk anlat kendini...

Aşk nedir?... Günümüzde birçok tarifi yapılıyor. Herkes kendince şeyler söylüyor. Söylesinler tabi ki. Söz konusu aşksa uzun uzun konuşulur. Eyleme geçilir. Filmler yapılır, tiyatro oyunları sahnelenir. Şiirler yazılır. Şarkılar, türküler bestelenir… Bunlar çok güzel, güzel ama bazen çok tehlikeli de oluyor. Çünkü aşkı yanlış bilenler ya da istediği gibi algılayanlar işin seyrini değiştiriyor. Basına ise şöyle yansıyor. ‘’ Aşk cinayeti, çok sevdiği için canına kıydı. Seviyorum dedi ölüme atladı, ya benimsin olursun ya ölürsün diyen genç aşık, kız arkadaşını bıçakladı…’’ Daha da vahim olaylar da var ama ben içinizi karartmak istemem. Ama maalesef bunlar gerçek.

Aşk ‘ ı bu kadar tehlikeli yapan içinde barındırdığı derin anlam değil. O anlamı yorumlayan insan. Nasıl anlamak istiyorsa onun için aşk odur. İnsanlar çağımızda çok yüzeysel yaşıyor. O nedenle AŞKI anlamak ve yorumlamak bu yüzeyselliğin sonucu olarak gerçek anlamının dışında oluyor. İnsanoğlunun, insanlığını hatırlatacak bir yaşam içinde olması bu nedenle çok önemli. Çağımızda sıkça rastlanan, yükselme hırsı, çok para kazanma hırsı, makam, mevki, aşırı eğlence düşkünlüğü, rekabet, hep ben duygusu insan olmaktan uzaklaştırmakta, o güzelim canlıyı başka bir yapıya dönüştürmektedir. Öyle manzaralar oluşuyor ki artık; bir yanda çöpte ekmek toplayan insanlar, bir yanda dökülen yemekler, bir yanda faturasını ödemeyen insanlar, diğer yanda kahvaltıyı yurt dışında yapan insanlar. Daha vahimi, bir yanda öldürülen, üstlerine bomba atılan çocuklar, öbür yanda dadılar, bakıcılarla özel okullarda lüks içinde büyüyen şımarık çocuklar.
 

Bu kadar insanlıktan yoksun insanoğlu, tabi ki aşkı da yozlaştırır. İnsan aşkı önce kendinde yaşamalı. Bakmalı kendini görmeli, fark etmeli. Sonra aşk başlayacaktır. Zaten aşk insanın bir sebeple başka insan, başka varlık bahanesiyle kendini sevmesidir. Bir insan ne kadar aşk besliyorsa o kadar insandır. Hiç alakası yoktur, kırmayla vurmayla, yıkmayla, ölümle. Aşkın olduğu yerde merhamet, hoş görü, sevgi, anlayış tüm güzellikler vardır. Umarım insanoğlu bunarlın farkına varır.
Aşk, insan olmayı aramadır. Daha aşk dolu bir dünyada aşk dolu günler görmek dileğiyle…

 

Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2010 Salı 09:20:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
behice IP: 85.103.48.xxx Tarih : 17.07.2010 14:03:28

Yazılarınızı zevkle takip ediyorum. Hayata bakışınız, yorumlarınız bana çok cazip geliyor. tebrik ediyoruum.