22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Güldüren Trajediler...

İnsanımız oldukça renkli bir yapıya sahip. Bir de benim gibi çok seyahat ediyorsanız bu cümleyi haklı çıkaracak çok fazla örnekle karşılaşırsınız. Neler neler görüyorum. Bazen çok hayret ettiğim olaylara rastlıyorum. Bazen de takdir ettiğim. Ama daha çok trajik denecek meseleler ağırlıkta oluyor. Bu konuyu neden yazıyorum biliyor musunuz? Ne kadar geniş, sabırlı hoş görülü bir milletiz demek için değil, üzüldüğüm, kimi zaman bu kadarı olmaz, olmamalı dediğim için. Espri, genişlik, hayretlik keşke bazen sadece fıkralarda kalsa.

İstanbul’un nüfusu kanımca 17 milyon vardır. Bunların içinde bin bir çeşit insan var. Farklı yapılarda, farklı karakterlerde. Eeee hal böyle olunca ortaya çok garip manzaralar çıkıyor. Bunları sizinle paylaşmak istiyorum. Amacım karşılaştığım manzaraları gözler önüne serip ders çıkarması gerekenlerin bazı şeyleri anlaması.

Biliyorsunuz E5 Karayolu her zaman tıkalıdır. Hatta dünyanın en büyük otoparkıdır da diyebiliriz. Ben size onun devamı olan meşhur 1. Köprü, yani Boğaziçi Köprüsü üzerinde karşılaştığım bazı manzaraları anlatacağım.


Biraz yağmur yağdığı zaman hemen tıkanır. Bir de buna arabada yalnız olup karşıya geçmeye çalışan ehli keyifi de ekleyence trafik çekilmez oluyor. Tabi acil işi olup arabada yalnız da olsa geçmek zorunda olanları kastetmiyorum. Hal böyle olunca araba enflasyonu yaşıyoruz. Yol da tıkanıyor. Spiker soruyor: Arabada yalnızsınız, neden toplu taşımayı kullanmıyorsunuz, bakın saatlerce yolda bekliyorsunuz, sizin gibi birçok kişi bunu yapsa bu kadar araç olmaz, bu yol da tıkanmaz. Cevap çok ilginç: Ya ne yapalım alıştık abi, böyle iyi oluyor, hava da soğuk, yanımıza yemeğimizi de aldık, sigaramız da var, daha ne olsun. Böyle diyor ama yine de nerede bu devlet diye haykırıp kızıyor.

Yine bir kazaya şahit oldum. İndik abradan yardımcı olalım diye. Aman Allah’ım memlekette herkes doktor. Yok, böyle çıkarın, ayağında çekin, kafasını çıkarın, benzin deposunu sökün, cebini bakın ailesini arayın ellemeyin… Bence ellemeseler di daha iyiydi. İki kişiden birini karga tulumba çıkarttılar. Hemen arabanın bir buçuk iki metre yanına oturtup ağzına da sigara verdiler. Bu arada arabadan muhtemelen sızan sıvı benzin di. Ama buna rağmen o adama sigara içirdiler sakinleşsin diye.

Şimdi soruyor olabilirisiniz bunlar yaşanırken sen ne yaptın diye. Ben önce araçtan çıkarılma işlemi için öyle karga tulumba olmaz biraz sakin olun, o sigara verdikleri adam için ya bu akan benzin sigara verilmez diye çırpınıp durdum ama kendimi dinletemedim. Sonra birden kendimi garip hissettim, olay yerine ambulansın gelmesiyle oradan hemen ayrıldım.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2007 Pazar 12:42:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?