1
Haziran
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Mutlaka Görmelsiniz.

Çok gezen mi bilir, çok okuyan mı? Bence her ikisi de olmalı. İnsan yaşadığı toprakları bilmeli. Yurdunu tanımalı görmeli. Ne Venedik, İsviçre alpleri. İlle Karadeniz. Bu ay ki yazımı Trabzondan yazıyorum. Yeşille, mavinin muhteşem dansını buralarda görmek mümkün. Ordunun köylerini gezdim. Böyle birşey olmaz. Nasıl bir doğadır bu. Buraların tanıtılması lazım bence. Irmaklarda balıklar oynuyor. Doğal bitki örtüsü, meyveleri, fındık tam bir cümbüş var. 

Baharda Karadenizi mutlaka görün bence. Şuan Trabzondayım ve gördüklerime şaşırıyorum.Bu ülkede yaşayan herkes bu toprakları görmeli. Bırakın yurt dışına gitmeyi önce buraları görün. Çok sıcak karşıladı  insanları bizi. Devamlı tebessüm eden insalarıyla Karadeniz çok daha güzel.

Orduya gelirseniz
Boztepeye çıkmadan
Yaylaları görmeden,Diken ucu, Mıhlalama,Dible, Sakarca, Kirmit( FINDIK MANTARI), Pazı, Pancar Çorbası ve Diblesini yemeden asla Ordudan gitmeyin.


Eğer Trabzona gelirseniz şunları yapmadan gitmeyin
Sümela manastırını ve yaylaları görmeden
Atatürk Köşkü ve Ayasofya Müzesini ziyaret etmeden
Kuymak,  Gaygana ve Hamsi Köyü Sütlacını yemeden Trabzondn gitmeyin.

Çok şanslı insanlarız yurdumuzun her bölgesi çok güzel. Ben gezdikçe doğusuyla batısyla,kuzeyiyle,güneyiyle tüm güzelliklerini size tanıtmaya çalışacağım.


Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2006 Salı 11:29:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?