18
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Oyun hakkında

Kartal Belediye Tiyatrosu’nun sahnelediği ‘Sınır’ adlı oyun yaklaşık iki aya yakın bir süre prova yapılarak sahneye kondu. Tamamen Belediye Tiyatrosunda eğitim almış ve profesyonel olarak bu işi yapan oyuncuların oynadığı oyunu Belediye Tiyatrosunun Genel Sanat Yönetmeni Erdal YILDIRIM yönetti. Tiyatro hayata eleştirel bakmaktır felsefesinden yola çıkarak usta Muzaffer İZGÜ ‘nün yazdığı bu oyunu tercih ettik. Bu güzel anlamlı oyunu Tiyatro sahnelerine kazandırdığı için ustaya ayrıca çok ama çok teşekkür ediyoruz.

Farklı ülkelerin sınırlarında nöbet tutan iki askerin, paylaşımla başlayan dostlukları, savaş kararı alınmasıyla gerilir. Birbirlerini öldürmek zorunda kalırlar. Biri diğerini esir alır tek çare öldürmektir. Fakat bu o kadar da kolay değildir. Savaşta en önemli kural hayatta kalmayı başaracaksın ve öldüreceksin. Bu bocalamalar içindeki askerlerin kendileriyle insanlıklarıyla, yüzleşmeleriyle oyun daha da gerilir. Ve yüksek tempoda sürpriz gelişmelerle devam eder. İnsan olmanın acizliğinin sergilendiği oyunumuza tüm Tiyatro izleyicilerini bekliyoruz.

Sanatsal etkinliklere emeği geçen Eğitim Kültür Müdürlüğü personeline, özelikle bizi himaye eden maddi ve manevi olarak destekleyen ve etkinliklere katılarak bizleri onurlandıran Belediye Başkanımız Sn. Arif DAĞLAR ‘a çok teşekkür ediyoruz.

Davetiyeler gişeden ücretsiz temin edilebilir.

Oyunun Künyesi :

Yazan: Muzaffer İZGÜ
Yöneten : Erdal YILDIRIM
Reji asistanı : Burak KÜÇÜKOSMAN
Dekor Tasarım ve Uygulama : Ümit ÜNKER
Işık ve Ses : Aytaç ÜNKER

Oynayanlar : Ümit ÜNKER Hüseyin GÜL

Tarih : 08 0cak 2005 C. tesi
Saat : 19.30
Yer : Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi

Yayın Tarihi : 1 Şubat 2005 Salı 13:07:12
Güncelleme :20 Mart 2006 Pazartesi 13:48:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?