22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Şiddet ve İnsallık

Şiddet, insanlık tarihi kadar eskidir. O nedenle araştırılması gerekir. Antik dönemlerdeki şiddet elbette ki çok farklıydı ve dehşet vericiydi, ama günümüzde de insanın kanını donduran şiddet olaylarını hepimiz basından öğreniyoruz.

İnsan, kültür olarak gelişti, kentlileşti.( vs.) Daha da medeni olması gerekir değil mi? Peki neden bu çağda bu tür manzaralarla karılaşıyoruz. Okullarda öğrenciler öğretmenlerini tartaklıyor. Çeşitli sebeplerden öğrenciler birbirini bıçaklıyor. Emekli maaşını çekmek için bankaya giden yaşlı insanlar kandırılıp paraları çalınıyor, kapkaçla metrelerce sürüklenerek bir insanın ölümüne sebep olunuyor… örnekleri çoğaltabiliriz.

Evet, dahası da var. Ama sizi olumsuzluğa itmek istemediğim için kâfidir diyorum. Araştırmalar boşanmaların arttığını, aile kavramanın eskisi kadar önemsenmediğini göstermekte maalesef.

Bunların bence sebebi insanlığımızı unutmaya başladık. Kutsallarımızı önemsememeye başladık. Bizi hayata bağlayacak, kendimize çeki düzen vereceğimiz kriterlerimiz değişti veya yok oldu.

Bizim ülkemizin ve halkımızın başından bir kurtuluş savaşı geçti ve onurlu bir şekilde bunun üstesinden geldik.

Umarım bu tür kötülüklerin de üstesinden geliriz ve geleceğiz.
Yayın Tarihi : 4 Mart 2007 Pazar 20:14:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?