4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

"İsviçre mallarına boykot" eylemi

Adana'da İşçi Partisi'nin (İP) "İsviçre mallarına boykot" eyleminde güvenlik görevlileri ile partililer arasında gergin anlar yaşandı. Olayların büyümesini güvenlik amiri önledi.

İP Adana İl Örgütü, bugün öğle saatlerinde merkez Seyhan İlçesi Yeşiloba Mahallesi Nestle Adana Bölge Dağıtıcısı önünde sözde Ermeni soykırımını onaylayan İsviçre Hükümeti'ni protesto için "İsviçre mallarını boykot" eylemi düzenlemek istedi. Eylem için çeşitli gıda dağıtım şirketleri ile Nestle Adana Bölge Dağıtıcısı'nın bulunduğu merkezin önüne gelen İP'lilerin basın açıklaması yapmak istemesine güvenlik görevlileri engel olmaya çalıştı. Merkez bina önünde gerginlik yaşanırken, görüntü çekmesini engellemek isteyen güvenlik görevlileri basın mensuplarına de saldırdı.

Olayların büyümesini güvenlik amiri önlerken, bir basın açıklaması yapan İP Adana İl Başkanı Sedat Memili, İsviçre'nin sözde Ermeni Soykırımı yasa tasarısını meclisten geri çekene kadar İsviçre mallarını boykot eylemlerini sürdüreceklerini açıkladı. Basın açıklamasının ardından İP'liler olaysız şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2005 Çarşamba 18:12:17
Güncelleme :21 Eylül 2005 Çarşamba 18:20:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
süleyman sırrı katırcıoğlu IP: 85.103.17.xxx Tarih : 22.09.2005 12:05:53
ben temelde sağ görüşlü bir vatandaşım fakat ip lilerin buhareketini sonuna kadar destekliyorum.Ve bunu fransızların yaptığı terbiyessizliğide katarakyayılması gerekiyor adamların ekmeğini biz veriyoruz ermenilerin bayraktarlığını yapıyorlar toplum uyutuluyor herkes bunu kendine bir borçbir namus bilmeli ona göre hareket etmeli.