3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Bira parası yüzünden cinayet işledi

ADANA’da, kamyonetiyle nakliye işleri yapan 40 yaşındaki Halil Yakıcı, bir şişe bira parası vermeyen 42 yaşındaki Burhaneddin Altay’ı, tabancayla vurarak öldürdü.

Barış Mahallesi Vefa Caddesi üzerindeki Barış Kahvehanesi’nde dün saat 21.00 sıralarında meydana gelen olayda, cep telefonu bayiliği yapan Burhaneddin Altay, kahvehanede arkadaşlarıyla oyun oynarken, Halil Yakıcı aşırı alkollü bir şekilde içeri girdi.

Masanın yanına gelen Yakıcı, bir süre oyun oynayanları izledikten sonra Altay’dan “Bir bira parası versene” diyerek 2 YTL istedi. Altay, “Benim içkiye verecek param yok” diyerek, ona aldırmadan oyununu sürdürdü. Bu yanıta öfkelenen Yakıcı masadaki kağıtları dağıtınca, Altay ile aralarında tartışma çıktı.

Bu sırada kahvehanede bulunan vatandaşlar onları ayırmak istedi, sonuç alamayınca, “Bizi rahatsız etmeyin” diyerek dışarı çıkardı. Tartışmadan bir süre sonra Altay, yeniden kahveye girdi, arkasından gelen Yakıcı da, üzerinden çıkardığı tabancayla ona ateş etti. Başından ve ensesinden isabet eden 3 kurşunla ağır yaralanan Altay, ambulansla Çukurova Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedaviye alındı, ancak, çabalara rağmen kurtarılamadı.

Katil zanlısı Yakıcı, nakliye işlerinde kullandığı 01 HB 388 plakalı kamyonetle olay yerinden kaçtı. Kamyonet, Adana kent merkezine 25 kilometre uzaklıktaki Mersin’in Tarsus İlçesi’ne bağlı Yenice Beldesi’nde terk edilmiş bulundu. Jandarma ekiplerini de bilgilendiren polis, soruşturmayı sürdürüyor.

DHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2008 Çarşamba 15:42:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?