30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

6 yıldır görmediği oğlu şehit oldu

Ankara'da geçirdiği trafik kazasında yaralanarak kaldırıldığı hastanede şehit düşen er Uğur Kurman, memleketi Adana'da toprağa verildi. Almanya'da yaşayan ve 6 yıldır görmediği oğlunun cenazesine katılan baba Arif Kurman gözyaşlarına boğuldu.

Ankara Hava İkmal Bakım ve Depo Komutanlığı'nda vatani görevini yaparken, bir hafta önce bir aracın çarpması sonucu yaralanan ikmal er Uğur Kurman, tedavi gördüğü GATA'da dün şehit oldu. Şehit er için bugün memleketi Adana'daki Sabancı Merkez Camisi'nde tören düzenlendi. 10. Tanker Üs Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Erdoğan'ın da katıldığı törende şehit erin yakınları, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak ağıtlar yakıp gözyaşı döktü.

Şehit erin bazı yakınları da baygınlık geçirdi. 15 yıldır Almanya'da işçi olarak çalışan 5 çocuk babası baba Arif Kurman oğlunu en son 14 yaşında gördüğünü belirterek, "Oğlumu 6 yıldır görmüyordum, askere giderken bile göremedim. Onunla sadece telefonda görüşüyordum. Şimdi vatanı için şehit oldu. Onun cenazesi için memleketime gelmek zorunda kaldım. Kimse evlat acısı görmesin. Kimsenin canı yanmasın" diyerek gözyaşına boğuldu.

Adana'da Dağlıoğlu Mahallesi'nde oturan anne Senem Kurman ise gözyaşları içinde hem Türkçe hem Kürtçe ağıtlar yakarak, "Oğlumu en son Ramazan Bayramı iznine geldiğinde gördüm. 2 aydır görmüyordum. Şimdi doya doya bakayım. Artık kimsenin canı yanmasın" dedi. Daha sonra kılınan namazın ardından şehit er Uğur Kurman, silah arkadaşlarının omzunda top arabasına konularak Küçükoba Mezarlığı'nda toprağa verildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2007 Salı 14:49:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?