29
Nisan
2024
Pazertesi
GÜNCEL

ABD'li yüzbaşı hakim karşısında

Adana'da alkol aldıktan sonra kullandığı araçla kaza yaparak 1 kişinin ölümüne, kendisiyle birlikte 2 kişinin de yaralanmasına neden olan ABD'li yüzbaşı Sean Richard Lovest'in yargılanmasına başlandı.

Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "bilinçli taksirle öldürme ve yaralama" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan Sean Richard Lovest (32), kazada ölen Hasan Yetiş'i (31) kurtarmak için ambulans gelinceye kadar ilk yardımı kendisinin yaptığını belirterek, "Kazada benim de ayaklarım kırılmıştı. Arka kapıdan dışarı çıktım. Sürünerek diğer arabaya gittim. Etraftan gelenler otomobilin içindeki 2 kişiyi çıkartıp asfalta yatırdılar. İlk yardım eğitimi aldığım için Hasan'ı kontrol ettim. Şuuru kapalıydı, nabzı çok az atıyordu. Ona suni teneffüs yapmaya başladım. Ambulans gelinceye kadar devam ettim. Bizi hastaneye götürdüler. Kazadan dolayı çok üzgünüm. Hasan'ın ailesinden ve yaralanandan özür diliyorum. Eğer Hasan'ı tekrar yaşatmak mümkün olsaydı bunun için kendi hayatımı verebilirim" dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Lovest'in tutuksuz yargılanmasına karar vererek, kazada yaralanan Turgay Köksal'ın dinlenmesi için duruşmayı erteledi. 6 Temmuz Cuma günü Adana kent merkezinde alkol aldıktan sonra 01 TF 213 plakalı otomobiliyle İncirlik Üssü'ne gitmekte olan ABD'li Yüzbaşı Sean Richard Lovest, İncirlik yakınlarında aşırı hız yüzünden direksiyon hakimiyetini kaybedince, aracı kontrolden çıkıp karşı yola geçerek Turgay Köksal (27) yönetimindeki 01 NV 109 plakalı otomobile çarpmıştı. Kazada, otomobilde bulunan Hasan Yetiş hayatını kaybederken, sürücü Turgay Köksal ile 65 promil alkollü çıkan ABD'li yüzbaşı yaralanmıştı.

 

iha
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2007 Çarşamba 14:37:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?