3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Adana DTP'de açlık grevi

Mezopotamya Kültür Merkezi üyesi bir grup, Kuzey Irak'a yönelik operasyonların son bulması için 48 saatlik açlık grevi başlattı.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Adana İl Başkanlığında toplanan Mezopotamya Kültür Merkezi üyesi yaklaşık 30 kişilik grup, Türkiye'nin Kuzey Irak'a yönelik operasyonlarının son bulması için açlık grevine başlayarak, çaldıkları müzik eşliğinde şarkılar söyledi. Partililer de açlık grevine başlayan gruba alkışlarla destek verdi.

Grubun sözcüsü Harun Ataman, sınır ötesi operasyonların durdurulması için 48 saat süreli açlık grevine başladıklarını belirterek, "Bu eylemimiz bir başlangıç niteliğindedir. Eylemlerimize önümüzdeki günlerde de devam edeceğiz" dedi.
DTP Adana İl Başkanı Zeki Karataş ise yaptığı açıklamada, "Demokratik Çözüm Yürüyüşü" adıyla başlattıkları eylem için 4 Şubat'ta Diyarbakır'a giderek Gabar Dağında 24 saat nöbet tutacaklarını söyledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2008 Pazartesi 17:14:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ERDAL YILMAZ IP: 85.103.142.xxx Tarih : 21.01.2008 23:39:15

İNŞALLAH ORUCU BOZMAZLAR.ÖYLE ŞEKERLİ SU İÇİP MEYVE SUYU İÇİP ORUÇ TUTULMAZ.İNSAN SUSUZLUĞA 6 AÇLIĞA BİR AY DAYANIR.DARISI DİĞER BU ÜLKEYE ARKADAN VURMAYI ADET EDİNMİŞLERE.TOPRAKLARI BOL OLUR TEMENNİSİ İLE HAYIRLISI OLSUN.