5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Adana Kent Konseyi toplandı

Adana'nın 21. yüzyıl eylem planını "sürdürebilir gelişme" ilkesi çerçevesinde hazırlama çalışması başlatan Adana Kent Konseyi ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Birleşmiş Milletler (BM) ve Avrupa Birliği (AB) fonlarından daha iyi yararlanılması için proje havuzu oluşturulması kararlaştırıldı.

Adana Kent Konseyi ilk toplantısını Seyhan Oteli, "Taşköprü Salonu"nda gerçekleştirdi. 21. yüzyıl eylem planını "sürdürebilir gelişme" ilkesi çerçevesinde hazırlama çalışmaları başlatan Konsey, düzenlediği toplantıda sağlık, eğitim, ekonomi ve sosyal güvenlik konulu başlıkları görüştü. Toplantıda, Adana'nın BM ve AB fonlarından daha iyi yararlanması için "proje havuzu" oluşturulması da kararlaştırılırken, 21. yüzyıl eylem planı hazırlık çalışmalarının, Kent Konseyi Genel Sekreterliği Koordinasyonunda Şehir Plancıları Odası tarafından yürütülmesi de kararlaştırıldı.
Öte yandan, planın nihai şekline ulaştıktan sonra başta belediyeler olmak üzere tüm birimlere ve kamuoyuna ulaştırılacağı kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2005 Çarşamba 16:44:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?