5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Adana'da "korsan" servisçi bulunmuyor

Adana Umum Servis Aracı İşletmecileri Odası Başkanı Ünsal Perçin, Adana'da korsan taşımacılık yapan servis aracı bulunmadığını belirterek, Türkiye'nin en disiplinli çalışan servisçilerinin Adana'da olduğunu söyledi.

Perçin, Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından dün açıklanan 57.50 YTL'lik en kısa mesafa taşıma ücretlerinin Adana için uygun olduğunu belirterek, servisçilerin kesinlikle bu fiyatın üzerine çıkmadığını, ancak daha düşük ücrete taşıma yapılabildiğini ifade etti. Adana'da "S" plakalı 2 bin 429 aracın bulunduğunu vurgulayan Perçin, "Biz oda olarak UKOME'ye 60 YTL'lik fiyat önerdik, 2.5 YTL'lik bir kırım yapıldı, bu çok önemli değil. Adana'nın şartlarını göz önünde bulunduruyoruz. Fiyatlardan memnun olmama lüksümüz yok. Olanaklar bunlar zaten. Bu fiyatlara bile öğrenci bulamıyoruz. Hem velilerimizi hem esnafımızı düşünmek zorundayız, onun için böyle bir rakam belirledik" diye konuştu.

Emniyet Müdürlüğü'nün korsan servis araçlarına yönelik başlattığı çalışmaları takdirle karşıladıklarını da vurgulayan Perçin, "Adana Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri 'S' plakası bulunmayan servis araçlarının şiddetle üzerine gidiyor ve bunun meyveleri Adana'da kendini göstermeye başladı. Adana'da diğer illerdeki gibi korsan servisçilik yok. Çalışmalarından dolayı Emniyet Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Adanalı servisçilerin sorumluluğunun farkında olduğunun da altını çizen Perçin, "Servis Aracı Hizmet Yönetmeliği ile uygulanan kurallardan memnunuz. Kurallar bizim için çok rahatlatıcı oldu. Zaten Adanalı servisçiler sorumluluğunun farkında. Türkiye'de en disiplinli çalışan servisçiler Adana'da. Ancak bizim, diğer özel araç sürücülerinden bir isteğimiz var. Servisçilerimiz öğrencileri evlerine dağıtırken, lütfen yol versinler bizlere yardımcı olsunlar" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2005 Cuma 18:19:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?