5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Adana'da da gözyaşı döküldü

Şehit Piyade Komando Onbaşı İdris Güler için Sabancı Merkez Camii'nde tören düzenlendi. Törene, Adana Valisi Cahit Kıraç, 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Ayhan Taş ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ile askeri ve mülki erkan ile şehidin ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehit onbaşının annesi Hanife, babası Bahri ve kız kardeşi Esra, tören alanında gözyaşlarına boğulurken, şehidin yakınlarından Bekir Kahraman, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kürt aydınlarla toplantı yapmasını ve bugün Diyarbakır'a gitmesine tepki gösterdi.

Şehidin kız kardeşi Esra da, "Gelsinler beni vursunlar, elime silah alıp dağa çıkacağım" diyerek feryat etti. Bu arada, tabuta sarılan ve göz yaşı döken şehidin yakıları askeri sağlık görevlileri tarafından gözetim altında tutularak, sık sık tansiyonları ölçüldü.
Terhisine 6 ay kala şehit olan Piyade Komando Onbaşı İdris Güler'in geçen pazar günü halasını arayarak, "Hakkınızı helal edin, ben şehit olacağım" dediği öğrenildi. Adana Valisi Cahit Kıraç, 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Ayhan Taş ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, şehit onbaşının ailesine başsağlığı diledi. Daha sonra, şehidin tabutunun askerler tarafından top arabasına taşınması sırasında, törene katılan vatandaşlar, "Şehitler ölmez, vatan ölmez" şeklinde sloganlar attı. Şehit onbaşının cenazesi, Asri Mezarlık'taki şehitlikte toprağa verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2005 Cuma 21:23:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?