5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

AKP'li vekilden başkanlara çağrı

AKP Adana Milletvekili Ayhan Zeynep Tekin Börü, kamuya açık kapalı mekanlarda sigara içen vatandaşlara özel bölümler oluşturulması için Adana'daki Belediye Başkanları'nı, Meclisleri'nde karar almaya çağırdı.

Börü, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, merkez Seyhan İlçe Belediye Başkanı Azim Öztürk ile merkez Yüreğir İlçe Belediye Başkanı Ömer Topçu'ya gönderdiği yazıda, kamu açık olan lokanta, kafeterya, otel, alışveriş merkezi, düğün salonu, toplantı-konferans salonu, internet kafe, elektronik oyun merkezi ve bowling salonuyla sinema-tiyatro gibi eğlence yerlerinde 4207 sayılı Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesi'ne Dair Kanun ile, 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 14. ve 38. maddelerine dayanarak, kamuya açık kapalı mekanlarda sigara içen vatandaşlar için özel bölümler oluşturulması için belediye meclislerinden karar almaya çağırdı.

Börü, yaptığı açıklamada, sigaradan dolayı her yıl dünyada milyonlarca insanın çeşitli hastalıklara yakalandığını ve bu sebeple öldüğünü, ülkemizde de sigara kullanımının dünya ölçeğinde üst seviyede ve sigaraya başlama yaşının da son derece erken yaşlarda olduğunu belirtti.

TBMM Sağlık Komisyonu'nda sigara yasağının genişletilmesi ile ilgili bir çalışmanın olduğunu, kısa süre içinde de hayata geçirileceğini bildiren Börü, Adana'daki belediye meclislerinin alacağı kararla hem geçiş sürecinin kolaylaştırılacağını, hem Adana'nın imajı açısında faydalı olacağını hem de pasif kullanıcı durumdaki vatandaşların da rahat bir nefes alma imkanı bulacağını ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2005 Cuma 12:30:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?