3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Askerdeki arkadaşıyla gasp yaptı

ADANA'da oturan 22 yaşındaki Ahmet Kılıç, askerden izinli gelip harçlığı kalmayan arkadaşı 20 yaşındaki Yılmaz Üstüner ile birlikte gasp yapmak isterken suç üstü yakalandı. Gözaltına alınan zanlılar çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı.

Reşatbey Mahallesi Fuzuli Caddesi'nde akşam saatlerinde okuldan çıkıp evlerine gitmek isteyen 15 yaşındaki M.I. ile sınıf arkadaşı M.Ç.'nin yolunu kesen Kılıç ile Üstüner, öğrencilerin üzerlerindeki parayı almak istedi. Para olmadığını söyleyen öğrencileri, bıçakla tehdit eden Kılıç ile Üstüner, kovalamaya başladı.

Ara sokaklara girerek saldırganların elinden kurtulan öğrenciler, Şehit Erdoğan Çıtak Yarbaşı Polis Merkezi Amirliği'ne giderek durumu bildirdi. Öğrencilerin şikayeti üzerine harekete geçen ekipler, eşkalini belirledikleri zanlıları Galeria İş Merkezi yanında yakaladı. Gözaltına alınan zanlılardan Ahmet Kılıç, Gasp Bürosu'na, asker olan Yılmaz Üstüner ise Adana Merkez Komutanlığı'na teslim edildi. Emniyet Müdürlüğü’nde ifadesi alınan Ahmet Kılıç, “Arkadaşım izine gelmişti. Birliğine gidecek parası bile olmadığı için bu yola başvurduk” dedi.

Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunun ardından ‘Bıçaklı gasp ve yağmaya teşebbüs' suçlarından adliyeye sevk edilen Ahmet Kılıç tutuklandı.

DHA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 16:54:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?