5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Avcı'dan Egitim-sen'e eleştiri

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, KESK'e bağlı Eğitim-Sen'in PKK bayraklı eylemlerini eleştirirken, "Eğitim-Sen çizmeyi aştı" dedi. Avcı, yaptığı açıklamada, sendikaların temel görevinin üyelerinin ekonomik ve sosyal refahını yükseltmek, çalışma koşullarını iyileştirmek ve mesleki sorunlarına çözüm bulmak olduğunu belirterek, "Bu amaçlarını gerçekleştirmek için demokratik bir mücadeleyi yaşama geçirmektir. Sendikalar temel görevini yerine getirdikten sonrada toplumun temel değerleriyle çatışmadan toplumsal ve ulusal çıkarlara aykırı gördükleri hususlarda kamuoyunu aydınlatmak ve iktidarları uyarmak gibi bir misyonları da vardır" diye konuştu.
KESK'e bağlı Eğitim-Sen'in öğretmenden aldığı aidatı ve yetkiyi öğretmenin sosyal ve ekonomik refahını yükseltmek adına eylem ve etkinliklerde kullanması gerektiğini ifade eden Avcı, "Eğitim-Sen yetkisini, siyasi ve ideolojik yandaşlarıyla birlikte eğitimle ve öğretmenle ilgili olmayan, sendikaların görev alanına girmeyen, Kürtçe eğitim için, sözde Türkiye halklarının sözde kardeşliği ve özgürlüğü için, terörist başı Öcalan'ın konfor ve rahatının tedarikçiliği için kullanıyor" şeklinde konuştu.
"Öğretmen sendikasının bu gibi işlerde nasıl ilgisi olabilir?" diye soran Avcı, şunları kaydetti:
"Eğitim işkolunda en çok üyesi olduğundan dolayı 4 yıldır toplu görüşme masasına oturan ve eli masadan hep boş kalkan 16 yaşındaki Eğitim-Sen, eğitimcilerin sendikal mücadeleye olan güvenini kaybettirmiş, adeta kamplaşmalarına zemin hazırlamış ve izlediği aşırı sol-Kürtçü politikalarıyla öğretmenlik itibarının ayaklar altına alınmasının tetikçisi olmuştur. Tüzüğündeki Kürtçe eğitim - öğretim talebinin Anayasaya aykırı olduğunu, tüzüğünü değiştirmesi gerektiğini, yoksa kapatmak zorunda kalacaklarını söyleyen Türk Yargısına adeta meydan okurcasına 'Tüzüğü değiştirmiyorum. Beni de kapatamazsın' diye tehdit eden ve AB komiserlerine ülkemizi şikayet eden, HADEP'lilerle birlikte Avrupa'daki büyük gazetelere 'Kürtlere özgürlük ve Federasyon hakkı' içerikli ilanlara imza koyan Eğitim-Sen, sözde demokrat, sözde özgürlükçü ve sözde insan hakları savunucusudur. Eğitim-Sen çizmeyi aştı. Eğitim-Sen'in 'kapanma' bahanesiyle sergilediği eylemlerde birlikte olduğu kişi ve kuruluşların, atılan sloganların Diyarbakır, Şırnak, Batman, Van ve diğer yerlerde bazı marjinallerce 'PKK ve Öcalan lehine' atılan sloganlarla aynı olmasını kamuoyunun ve özellikle öğretmenlerin takdirine bırakıyorum. Eğitim-Sen'in birçok şubesince, ulusal ölçekte günlük yayın yapan gazetelere öğretmenlerin aidat parasıyla verilen 'Çağrı' isimli ilanlarda katil Öcalan lehine ve Öcalan'a 'genel başkan, lider' diye hitap eden ve onun özgürlüğünü, konforunu isteyen bu ilanları da Türk eğitim ve sendika tarihine 'utanç' notu olarak yazıyorum."
İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2005 Pazartesi 13:04:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?