2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Bahçeye bomba düzeneği attılar

ADANA’da, bir evin bahçesine atılan fitili ateşlenmemiş poşet içindeki bomba düzeneği paniğe neden oldu. İçine demir bilyeler sıkıştırılmış, barut dolu su borusundan yapılmış düzenek uzman polis tarafından etkisiz hale getirildi. Düzeneği tesadüfen farkeden ev sahibi, kimseyle düşmanlığının olmadığını söyledi.

Olay, dün gece yarısı Ziyapaşa Mahallesi Kıyıboyu Caddesi 68 sokak 36 numaralı evde meydana geldi. Bir fabrikada işçi olarak çalışan 36 yaşındaki Cengiz Dönmez, gece evin dış kapısını kilitlemek için çıktığı bahçede yırtılmış poşet gördü. Poşetin içine bakan Dönmez, su borusuna benzeyen düzenekten uzayan fitili gördü ve barut kokusu aldı. Bomba olabileceğinden şüphelenen Dönmez hemen polisi aradı.

İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, bahçedeki poşetin bomba düzeneği olduğunu belirleyince, bomba uzmanı çağırdı. Bomba uzmanı, içine bilye ve barut doldurulmuş, ucuna da fitil yerleştirilmiş demir su borusundan yapılan düzeneği açıp, etkisiz hale getirdi. Yapılan incelemede, fitilin ateşlenmeden düzeneğin atıldığı anlaşıldı. Düzenek, daha sonra incelenmek üzere Adana Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Evlerinin bahçesine bomba düzeneği atılan Cengiz ve Songül Dönmez çifti, korku dolu anlar yaşadı. Kimseyle bir düşmanlıklarının olmadığını söyleyen Cengiz Dönmez, “Gece uyuyacaktık. Dış kapıyı kilitleyip, köpeğin ipini çözmek için dışarı çıktım. Bahçede bir poşet gördüm. Barut kokuyordu. Hemen polise haber verdim. Bomba olduğunu öğrenince çok korktum. Kimin attığını bilmiyorum. Kimseyle bir husumetimiz yok” dedi.

Dönmez, daha sonra ifade vermek üzere Bağlar Polis Merkezi’ne götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

DHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2008 Çarşamba 12:47:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?