5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Bakan Çubukçu, çocuk yuvasında

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Adana'da yetiştirme yurdu, gençlik merkezi ve çocuk yuvasını denetledi.

Osmaniye'de katılacağı açılış ve etkinlikler için bu akşam uçakla Adana'ya gelen Bakan Çubukçu, programında olmamasına rağmen Adana Valisi Cahit Kıraç'la birlikte Oğuz Kağan Köksal Çocuk ve Gençlik Merkezi, M. Şükrü Tülay Yetiştirme Yurdu ile Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu 0-6 Yaş Çocuk Yuvası'nı denetledi.

Çubukçu'nun denetimleri sırasında basın mensupları içeriye alınmadı. Denetimlerinin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, "Aslında böyle bir planlamamız yoktu, ancak sayın valimizle 'Akşam şöyle bir dolaşalım' dedik" diye konuştu.

İlk olarak gittikleri Oğuz Kağan Köksal Çocuk ve Gençlik Merkezi'nin, çalışma yöntemi itibarı ile özellikle son dönemde planlanan yasal değişiklikleri hem karşılayan hem de Çocuk Koruma Kanunu'nu en iyi anlayan ve uygulayan bir yer olduğunu belirten Bakan Çubukçu, "Yasalar çıkmadan gerektiğinde yerel temsilcilerimizin, valilerimizin, belediye başkanlarımızın, üniversitelerimizin, sivil toplum örgütlerimizin işe elini attığı zaman kanunların da çok önünde, gerektiğinde o bölgenin ihtiyaçlarını nasıl iyi bir şekilde yaptıklarının en önemli kanıtı. Her zaman, gittiğim her yerde söylüyorum, özellikle vurguluyorum, merkezi idare içerisindeki yapılanmayla bu tür hizmetlerin takibi, denetimi gerçekten zor. Yerinden yönetim, yerel yönetim sivil toplum-üniversite işbirliğinin en güzel örneklerini ben burada gördüm" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2005 Perşembe 00:50:22
Güncelleme :24 Kasım 2005 Perşembe 01:09:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?