5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Bakan Yıldırım Adana'da

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, sivil havacılık sektörünün devreye girmesiyle Türk Hava Yolları'nın yüzde 100'lük payının yüzde 74'e düştüğünü, buna karşılık yolcu sayısının arttığını bildirdi.

İç hat tarifeli seferlerine başlayan Pegasus Havayolları ile bugün akşam saatlerinde İstanbul'dan Adana'ya gelen Bakan Binali Yıldırım, Şirket Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı'nın Adana Hiltonsa'da verdiği iftar yemeğine de katıldı.

Akşam ezanına yakın vakit saatine bakan Bakan Yıldırım, vaktin yaklaştığını anlayınca "Açlık konuşmaktan daha önemli "diyerek konuşmasını bıraktı. Bakan Yıldırım'a iftarda Adana kebabı ikram edildi.

Bakan Yıldırım, iftar öncesi konuşmasında Türkiye'de sivil havacılık sektörünün hiç kimsenin tahmin edemeyeceği oranda hızlı bir büyüme yaşadığına dikkat çekerek, bunun sonucunda THY'nin yüzde 100'lük payının yüzde 74'e düştüğünü, buna paralel yolcu sayısının 2 milyon arttığını açıkladı.

Bakanlık olarak büyük önem verdikleri Bölgesel Havacılık Projesi'nin "Herkes uçacak" sloganıyla Ağustos 2003'te başladığını buün hedeflenen noktayı da aştığına işaret eden Bakan Yıldırım, "Uyguladığımız proje, demek ki THY'ye zarar vermemiş, aksine yararına olmuştur. Herkes pazardaki payını ve ömrünü, uygulayacağı işletme politikası ve hizmet anlayışıyla ortaya koyacaktır. Bunu iş edinenler, uzun soluklu görenler istikrarlı olacak, büyümeye devam edecekler" dedi.

Bakanlık olarak görevlerinin, sektörde hizmet veren şirketlere eşit mesafede durarak, vatandaşa iyi hizmet verilip verilmediğini izlemek olduğunu ifade eden Yıldırım, birini itip, diğerini tutmayacaklarını, yatırım yapan herkese yardımcı olmaya çalışacaklarını belirtti. Sivil Havacılık sektörünün büyümesinin bazı sorunları beraberinde getirdiğini ve havalimanlarının, pilot, kabin görevlisi, teknisyen gibi vasıflı personel sayısının yetersiz kaldığına dikkat çeken Yıldırım, sorunların hepsinin giderilebileceklerini yatırımlara hız verdiklerini kaydetti.

Petroldeki 23 dolarlık fiyatın 60 doları aşmasıyla THY'nin yakıt giderinin de yıllık 110 milyon dolar arttığını açıklayan Bakan Yıldırım, bunun da özel şirketlerde olduğu gibi tasarrufla aşılacağını söyledi.

Sivil Havacılık Sektörü'ndeki gelişmeye paralel Adana'ya yapılan günlük sefer sayısının da 6'dan 19'a çıktığını da belirten Bakan Yıldırım, sektördeki sorunların işletmelerin birbirlerine çelme takarak değil, elbirliğiyle çözülebileceğinin altını da çizdi. Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ise son 2 yılda sivil havacılık sektörünün yüzde 53, bu yılın 8 ayında ise yüzde 40 oranında büyüdüğünü belirterek, "Bu büyüme kalıcı bir büyümedir. Güvenliği ön plana alan, satış ve pazarlamaya önem veren, bakıma yatırım kalemi olarak bakabilen ayakta kalacaktır" diye konuştu.

Genel Müdür Sertaç Haybat ise, Pegasus Havayolları'nın emniyet ve güvenden ödün vermeyeceğini, yenilikçi ve uygun fiyatlı, düşük maliyetli, kolay ve konforlu hizmet sunan, rahat ulaşılabilen, zamanında kalkan, yolcuya karşı güler yüzlü ve samimi olan bir havayolu şirketi olarak hizmet vermeye devam edeceklerini belirtti.

Haybat, Sabiha Gökçen Havaalanı'nı seçmelerinin sebebini ise "6-8 milyon nüfusa hizmet veriyor. Mükemmel altyapısı mevcut. Slot ve trafik sorunu yok" diye açıkladı

.
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2005 Salı 23:09:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?