5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Balkan İtfaiye Olimpiyatları'nda 2. olduk

3. Balkan İtfaiye Sporları Olimpiyatları sona erdi. 8 ülkenin katıldığı olimpiyatlarda Türk Milli Takımı, 2. olurken, milli formayı giyen Can-Kur elemanı Bilal Bakır 100 metre koşusunda Türkiye rekoru kırdı.

Türkiye, Romanya, Makedonya, Bulgaristan, Yunanistan, Bosna-Hersek, Arnavutluk ve Sırbistan milli takımlarının katıldığı 3. Balkan İtfaiye Sporları Olimpiyatı, İzmit İsmetpaşa Stadı'nda yapıldı. 2 gün süren olimpiyatlarda Romanya 1. olurken, Türkiye 2.'liği, Makedonya ise 3'lüğü elde etti. Milli takım sporcuları, olimpiyatlarda toplam 5 madalya aldı.
Bu arada olimpiyatlarda Can-Kur adına milli formayı giyen Bilal Bakır, 100 metre koşusunda Türkiye rekoru kırarak, milli takımın ve Adana'nın gururu oldu.

Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ahmet Bakır, Adanalı bir sporcunun 100 metre koşusunda Türkiye rekoru kırmasının ayrı övünç kaynağı olduğunu belirtti. Türkiye olarak takım halinde 5 madalya aldıklarını kaydeden Bakır, "Can-Kur elemanları Bilal Bakır ve Ercan Kocataşlar'ın, milli takımın madalya kazanmasında önemli katkıları olmuştur. Kendilerini yürekten kutluyorum. Bundan sonraki olimpiyatlarda daha büyük başarılara imza atacağımızdan kuşkumuz yok" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2005 Pazar 12:51:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?