5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Belediye Meclis Üyeleri huzur hakkı alacak

Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri'nin oturum başına aldıkları huzur hakkına ait teklif, komisyona gönderilmeden oy birliği ile kabul edildi. Karara göre meclis başkan ve üyeleri her oturum başına 87.82 YTL huzur hakkı alacak.

Adana Büyükşehir Belediyesi, Eylül ayı ilk toplantısını Mustafa Tuncay başkanlığında gerçekleştirdi. Yoklamanın yapılmasının ardından, gündem dışı konuşmalara geçilirken CHP'li Meclis Üyesi Yüksel Erdoğan, ödeneksizlik nedeniyle durdurulan metro inşaatının akıbetini sordu. Metronun bürokrasi engeli ile karşı karşıya olduğunu öne süren Meclis Başkanı Tuncay, "Her iktidar göreve başlamadan bürokrasiyi bitireceğini söyler, fakat hepsi bürokrasinin kurbanı olurlar. Metronun 1.5 yıldan bu yana yaşadığı sorun budur. Bu cenazenin ortadan kalkmasını herkes istiyor. Engellerin çoğu ortadan kalktı. Metroya başlanıldığı takdirde 3 ay içerisinde E-5'e kadar, 1 yıl sonunda da metro Yüreğir'e gider" dedi.

Gündem dışı konuşmaların ardından Meclis gündeminin ilk maddesi olan Meclis Başkanı ve üyelerinin alacakları huzur haklarına ait teklifin görüşülmesine geçildi. Teklif, mecliste oy birliği ile komisyona gönderilmeden kabul edilirken, üyelerin oturum başına 87.82 YTL alması karara bağlandı.

Kararın komisyona gönderilmeden kabul edilmesini değerlendiren Başkan Tuncay, "Şimdi basın mensupları, 'kendileri ile ilgili kararı komisyona bile göndermeden kabul ettiler' derler. Ancak bu kanun maddesi. Bizimle ilgili bir durumu yok" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2005 Perşembe 21:03:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?