5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Belediye Meclisi toplandı

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Mustafa Tuncel, Adana'da hiç kimsenin tüm mahallelerde Çatalan içme suyunu kullandığını iddia etmediğini belirterek, 2 arıtma tesisi bulunan proje için gerekirse 3. ve 4. arıtma tesislerini de yapacaklarını söyledi.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkan Vekili Mustafa Tuncel, başkanlığında toplandı. Tek madde ile toplanan mecliste son anda komisyondan gelen belediyenin Kültür Vadisi projesi için borçlanması maddesi de eklendi.

Meclis öncesinde gündem dışı konuşan Meclis Üyesi İlhan Çetinkaya, Bakanlar Kurulu kararı ile serbest bırakılan 194 milyon dolarlık metro kredisi için paranın sevk ve idaresini yönlendirmek amacıyla meclise komisyon oluşturulması teklifinde bulunurken, Çatalan içme suyu projesinde 1. arıtma ve 2. arıtma tesislerinde neden farklı iki firmanın bulunduğu sorusunu meclis başkanının cevaplamasını istedi.

Soru üzerine açıklamalarda bulunan Tuncel ise, mecliste 1 yıllık olan ve 5 kişiden oluşan bir komisyon bulunduğunu hatırlatarak, "Son çıkan Belediyeler Yasası'na göre zaten her yıl ocak ayında seçilen 5 kişilik bir komisyon var. Bu komisyon belediyenin 1 yıllık çalışmalarını denetliyor ve 3 ay sonunda çalışmalar hakkında belediyeye rapor sunuyor. Bu konu ile ilgili olarak da bir komisyon oluşturulabilir ancak bunu Başkan Aytaç Durak'ın da olduğu bir mecliste onun da kararı alınarak karara bağlanması gerekir, o yüzden komisyon oluşturulması teklifini gündeme almıyorum" dedi.

Tuncel, Çatalan projesi ile ilgili olarak bugüne kadar hiç kimseden Çatalan suyunun Adana'nın her bölgesinde içildiğini iddia etmediğinin altını çizerek, "Böyle bir iddia yok. İhtiyaç olan her yerde ihale yapılarak çalışmalar başlıyor. Mesela şu an İncirlik Beldesi'nde bir çalışma var. 1 hafta sonra Çatalan suyu İncirlik'te olacak.

Bu proje 10 veya 20 yıllık bir proje değil. Adana'nın 50 yıllık ihtiyacına cevap verecek büyük bir proje. Proje hayata geçirildiği sırada 1. arıtma tesisinin ihalesi yapıldı. Daha sonra 2. sine ihtiyaç duyulduğunda ise başka bir firma ihaleyi aldı. İkisinin bir biri ile bağlantısı yok. Arıtılan suyun Adana'ya kafi gelip gelmediği sorusu ise kafi gelmezse yeni arıtma tesisleri için ihale açılır. Şimdi 2 tane arıtma tesisi var bunu 3 ve 4 yapabiliriz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından meclis gündemine geçilirken, meclisin ilk maddesi olan Adnan Menderes Bulvarı civarında yapılması düşünülen Kültür Vadisi projesi için Büyükşehir Belediyesi'nin borçlanması oy çokluğu ile kabul edildi. Meclis Seyhan ve Yüreğir Belediyeleri ise bağlı ilk kademe belediyelerinin 2006 yılı mali bütçe görüşmelerine geçti.

.
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2005 Cumartesi 01:52:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?