3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Bütün mahalleyi dolandırdılar

Adana’nın Merkez Yüreğir ilçesinde bir mahallede "faturanızı biz ödeyelim" sloganı ile bir süreden beri faaliyet gösteren "fatura ödeme merkezi" sahibi, yaklaşık bin kişinin fatura bedeli ile kayıplara karıştı.

AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, Fikri K. geçen yılın haziran ayında Kışla Mahallesi’nde "Faturanızı biz ödeyelim" sloganı ile "Fatura Ödeme Merkezi" açtı. Bilgisayarlarla donattığı iş yerinin tabelasına "Elektrik, su, telefon, kredi kartı, SSK ve Bağ-Kur ödemeleri alınır" afişini asan Fikri K, ilk ay 50 YKr işlem bedeli ile aldığı faturaları ilgili kurumlara yatırdı.

Vatandaşların güvenini kazanan Fikri K, temmuz ve ağustos aylarına ait faturaları ise yatırmadı. Kendilerine gelen faturalarda önceki tarihli borç görünen vatandaşlar, iş yerine giderek Fikri K. ile görüştüler. Fikri K’den, "bilgisayarlarda hata oldu, yanlışlık düzeltilecek" yanıtını alan vatandaşlar, bir süre sonra gittikleri merkezin kapalı olduğunu görünce dolandırıldıklarını anladılar. Dolandırılan vatandaşlardan Ali Durak, Fikri K, hakkında şikayetçi oldu. Durak, "Mahallemize böyle bir merkez açılınca hem kolaylık hem de yanımızdaki esnaf kazansın diye faturalarımızı buraya yatırdık. İlk ay faturalarımız düzenli ödenmiş. Ancak, sonrasındaki iki aylık fatura bedellerinin yatırılmadığını görünce kendisi hakkında şikayetçi oldum. Bu kişinin yakalanarak adalete hesap vermesini istiyorum" dedi.

Yaklaşık 80 YTL tutarındaki elektrik ve telefon faturasını merkeze yatıran emekli işçi Recep Üstün ise "yatırdığımı zannettiğim faturaya eski borç çıkınca ne yapacağımı şaşırdım. Yatırdığına dair merkezin bize verdiği çıktıların sahte olduğu ortaya çıkınca borcu ikinci kez yatırmak durumunda kaldım" diye konuştu. Bu arada, şikayet üzerine geçtiğimiz günlerde güvenlik güçlerinin iş yerine gelerek inceleme yaptığı belirtilirken, yaklaşık bin kişinin faturasına işlem yapıldığı, dolandırıcılığın miktarının ise 300 bin YTL olduğu tahmin ediliyor. Kayıplara karışan merkez sahibi Fikri K’nin yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.

DHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2008 Pazartesi 12:44:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?