5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Büyükşehirden borç atağı

Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, şehrin alt yapı sorunlarını çözmek amacıyla yabancı finans kurumlarından destek istediklerini duyurdu.

Bu amaçla davet edilen Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) nin Türkiye Direktörü Regis Marodon’la belediyedeki makamında görüşen Durak, ''görüşmelerimiz olumlu geçti. hayvanat bahçesi, eğlence merkezi, kültür sarayı ve altyapı sorunlarını çözmek için AFD ile işbirliği yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kredi ve yatırım konularında Adana’yı her alanda incelediklerini söyleyen Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) Türkiye Direktörü Regis Marodon ise yaptığı konuşmada özetle şu görüşlere yer verdi:

''Bizim misyonumuza paralel çalışan Alman KFW ve Avrupa Yatırım Bankası (EIB ) birçok projede ortak çalıştığımız kurumlar. Adana her ikisi ile bazı projelerde işbirliği yapmış. Hepsi de planlama, yatırım hızı ve çevreyle topluma katkıları yönünden önemli çalışmalar.“

Belediye Başkanı Durak'la yaptığı 2 saatlik görüşmeden sonra kenti gezen Marodon, Yeni Adana Projesi için “İncelenmesi gereken bir sosyal kalkınma modeli” ifadesini kullandı. Fuar alanı, hayvanat bahçesi arazisi, Çatalan köprüleri ile çevredeki kıyılarda inceleme yapan Marodon, ''Yaptığımız görüşmelerden sonra Adana ile işbirliği yapmak konusunda istekliyiz'' dedi.

Aybars Ertan - Kenthaber / Adana
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2005 Çarşamba 11:53:54
Güncelleme :2 Kasım 2005 Çarşamba 15:18:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?