5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Caddelere yeni düzenleme

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Çukurova belediyelerinin en büyük sorununun göç olduğunu belirterek, "Geç başlayan şehirleşmenin sıkıntılarını çekiyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediye Meclisi, Aytaç Durak başkanlığında toplandı. Tek maddenin görüşüldüğü Belediye Meclisi'nde Büyükşehir Belediyesi yetkisinde bulunan meydan, bulvar, cadde ve ana yollar ile buralara cepheli binaların cephe düzenlemelerine yönelik kentsel tasarım ofisinin belirleyeceği düzenleme ilkeleri ile ilgili müşterek komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi.

Kabul edilen yeni tasarı ile onaylı proje kapsamı haricinde ön, yan ve arka bahçelere yapıların yapılamayacağı, meskenlerinin ön bahçelerini bahçe olarak düzenleyeceklerin belediye peyzaj müdürlüğünden izin almaları gerektiği belirlenirken, kaldırım kullanımı ücretli hale getirilmesini, klimaların dış ünitelerinin ise tehlike arz etmeden kullanılmasını kapsıyor. Kabul edilen madde ile uymayanların yapılarının belediye ekiplerince yıkılacağı ve masrafın yüzde 20 fazlası ile iş yeri sahiplerinden alınması da karara bağlandı.

Mecliste bir konuşma yapan Durak, Çukurova belediyelerinin en büyük sorununun göç alması olduğunu belirterek, "Çukurova'da sanayi tarımın önüne geçti. Kırsal kesimdeki yoksul insanlar Çukurova Belgesi'ne göç ederken, Çukurova'daki varlıklı kişiler ise batıya gitti. O bakımdan en fazla sıkıntıyı bu belediyeler yaşadı. Kent kültüründen, ekonomik destekten yoksun olan kırsaldan etkili şekilde göç aldık.

Ekonomik ve demografik yapılarımız izafi olarak geriye gitti. Batıda nüfus sabit, şehirler büyümüyor. Türkiye'de şehirleşme geç başladı, hala bunun sıkıntılarını yaşıyoruz. Bunun cezasını yıllarca çekeceğiz. Çukurovalı belediyeler olarak sorunun bilincinde olduğumuz için siyasetten uzak, çözüm üretmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Meclis, 25 Kasım Cuma günü toplanmak üzere son buldu.

.
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2005 Perşembe 05:29:02
Güncelleme :24 Kasım 2005 Perşembe 05:40:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?