5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Cezaevine 6 yeni görüşme odası

Adana Barosu ve Cumhuriyet Başsavcılığı Kürkçüler Cezaevi'nde avukatla müvekkilin rahatca görüşebileceği 6 tane yeni görüşme odası yaptırdı.

Odalar eski görüntüsünün çok kötü olduğu ve hizmete cevap veremez durumda olması nedeniyle yenilendi. Cumhuriyet Başsavcısı Cemal Sahir Gürçay, Cezaevi Savcısı Mehmet Taştan, yeni avukat-tutuklu ve hüküm odasının hizmete girmesi nedeniyle basın mensuplarına tanıttı. Odanın modern bir şekilde dizayn edildiğini söyleyen Cezaevi Savcısı Taştan, "Odanın eski görüntüsü çok kötüydü. Odalar Adana Barosu'nun büyük katkılarıyla yapıldı.

Dolayısıyla nezih ortam oluştu. Avukat, tutuklu, mahkum burada görüşebilecek, başka kimse dinlemeyecek. Ama cam bölmede olduğu için görülebilecek şekilde şeffaf yapıldı." dedi.

Odalarda özellikle Van Googhe'un klasik tablolarının yanı sıra değişik dünya görüşlerinden Gandhi'den, Mevlana'ya kadar bir çok düşünürün de veciz sözlerinin bulunuyor.

Cezaevi Savcısı Mehmet Taştan, "Amacımız hukukun toplumdan soyut bir şey olmadığını sanat ve düşünceyle birlikte gerçekleşeceğini göstermektir. Savunma yapanların da bundan sonra nezih bir ortamda görevini sürdürecekler. Katkılarından dolayı herkes teşekür ediyoruz." diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2005 Cuma 14:00:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?