5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Çiftçiye bayramdan önce ödeme

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, 2004 yılı Doğrudan Gelir Desteği (DGD) ödemesinden kalan 6 milyon liranın Kurban Bayramı'ndan önce ödeneceğini açıkladı.

Hatay'ın Dörtyol ve Erzin İlçeleri'nde yapacağı açılışlara katılmak üzere bugün sabah uçakla Ankara'dan Adana'ya gelen Bakan Eker'i, hava limanında Adana Valisi Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) İl Başkanı Abdullah Doğru ile kurum amirleri karşıladı.

Bakan Eker, VIP Salonu çıkışında basın mensuplarını sorularını cevaplarken, çiftçiye 2006 yılı müjdesini de açıkladı. 2004 yılında yapılan tespitlere göre, dekar başına 16 milyon lira olarak belirlenen Doğrudan Gelir Desteği'nde 10 milyon liralık kısmın ödendiğini hatırlatan Bakan Eker, kalan 6 milyon liralık kısmın ise Kurban Bayramı'ndan önce ödeneceğini açıkladı.

Köy Bazlı Yatırımların Desteklenmesi Projesi'nin, sosyal alandaki ve tarımsal altyapının geliştirilmesiyle ilgili kısmının iyi gittiğini belirten Eker, sulama yatırımlarında da çok yüksek miktarlarda faiz indirimi yapacaklarını kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2005 Cuma 12:28:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?