5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

'Çocuklar Üşümesin' kampanyasına yardım akıyor

Kısa adı Türkmenler Birliği olan Çukurova Türkmenler Yardımlaşma, Dayanışma Derneği, Gençlik ve Spor Kulübü'nün 15 Ağustos'ta başlattığı, 'Çocuklar Üşümesin' kampanyasına çeşitli kurum ve kuruluşların yanında vatandaşlar tarafından da verilen destek her geçen gün büyüyor.

Adana'da faaliyet gösteren Özel Gündoğdu Okulları kampanyaya 2 kamyon dolusu okul sırası bağışlayarak katıldı. Toplam 120 sıra ve sandalye ile kampanyaya katılan Özel Gündoğdu Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Gündoğdu, Türkmenler Birliği'nin Çocuklar Üşümesin kampanyasının verilecek desteklerle çığ gibi büyüyeceğine inancının tam olduğunu söyledi. Gündoğdu, "Türkmenler Birliği bu anlamlı kampanyayı başlatmakla bizlerle yardıma ihtiyacı olan çocuklarımız arasında köprü görevi üstlenmiştir. Yaptığımız yardımın gerçek anlamda Türkmenler Birliği tarafından ihtiyaç sahiplerini ulaştırılacağından eminiz. Hayıra vesile olanda çok büyük sevap işler. Belki bizler bu kampanya olmasaydı Saimbeyli'de, Tufanbeyli'de veya diğer yörelerimizdeki binlerce çocuklarımıza bu şekilde bir yardım eli uzatamayacaktık" diye konuştu.

Türkmenler Birliği Genel Sekreteri Avukat Burcu Öz, 'Çocuklar Üşümesin' kampanyasıyla ilgili bilgi verirken ilginç bir bağış olayını da anlattı. Öz, "Atatürk Caddesi üzerinde Büyükşehir Belediyesi karşısında bulunan dernek merkezimize gelen ve ismini vermek istemeyen bir ev kadını, 'Bu kampanyaya ancak düğünümde giydiğim gelinliğimle katılabilirim. Gönül isterdi ki başka yardımlar da yapayım ancak maddi durumum buna elvermiyor' diye konuştu. Bu bağış bizleri oldukça duygulandırdı. Bu olayda gösteriyor ki insanlarımız yardıma ihtiyacı olanlar için ellerindeki bir lokmayı bile bölüp yarısını verecek kadar yardımseverler" dedi.

Türkmenler Birliği Genel Başkanı Avukat İsmail Demirdüzen de, "Çocuklar Üşümesin kampanyamıza özürlü araçları, spor malzemeleri, elbise, ayakkabı, kazak, kaban, gömlek, pantolon, çorap, oyuncak, çamaşır, kitap, kırtasiye malzemeleri, defter, çanta ve önlük vermek suretiyle de katılınabilir" dedi.
Demirdüzen, Vakıflar Bankası Dörtyolağzı Adana Şubesi'ndeki 204 18 55 (YTL), 404 18 85 (ABD Doları) ve 404 18 59 (euro) numaralı hesaplara da para yardımı yapılabileceğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2005 Perşembe 15:13:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?