5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Çukurova Sanayi ve Ticaret Fuarı yarın açılıyor

3. Çukurova Sanayi ve Ticaret Fuarı yarın saat 11.00'de kapılarını ziyaretçilere açıyor. Çukurova Fuarcılık A.Ş. (ÇUFAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Baş, Adana ekonomisine 1 milyar dolar katkıda bulunmasını bekledikleri fuarın geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da bir bayram havasında geçeceğini söyledi.

Çukurova ve Adana'nın gelişimine katkıda bulunmak üzere; Ticaret Odası, Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Adana İl Özel İdaresi, Adana Büyükşehir Belediyesi, TOBB, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Deniz Ticaret Odası, Mersin Ticaret Borsası, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, Kozan Ticaret Odası, Kozan Ticaret Borsası, Tarsus Ticaret Borsası, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi, Ceyhan Ticaret Odası ortaklığıyla kurulan Çukurova Fuarcılık A. Ş. tarafından düzenlenen 3. Çukurova Sanayi ve Ticaret Fuarı, 2 Ekim Pazar gününe kadar, 11.00 - 22.00 saatleri arasında ziyarete açık kalacak.

Bu yıl 10 bin 250 metrekare net alanda düzenlenen fuara toplam 305 firmanın katıldığını ve standların tümüyle dolduğunu hatırlatan ÇUFAŞ ve Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Baş, ayrıca Türkiye'nin farklı yörelerinden 43 resmi kuruma stand tahsisinde bulunulduğunu bildirdi. Katılımcı ve ziyaretçilerin bu yılki fuardan en üst düzeyde yararlanabilmeleri için 8 ayrı ihtisas fuarının tek çatı altında toplandığını kaydeden Baş, "Daha verimli bir fuar için hazırlıklarımızı tamamlamış bulunuyoruz. Bu yılki fuarımızda; gıda ve temizlik ürünleri ve teknolojileri, tekstil, konfeksiyon ev donanımı ve mobilya, bilişim teknolojileri, makine ve makine yan sanayi, kültür ve hizmet, otomotiv ve yan sanayi, tarım ve iş makineleri olmak üzere 8 ayrı ihtisas grubunda ürünler sergilenecektir. Bölgemiz firmalarının yanı sıra, Türkiye'nin birçok bölgesinden firmalar bu fuarda kendilerini ve ürünlerini dünyaya tanıtma imkanı bulacaktır" dedi.

Çukurova'nın lokomotif kenti Adana'nın yeni bir vizyonla uluslararası düzeyde tanıtımının sağlanarak, iç ve dış ticaretin artırılmasının yanında, Çukurova'ya yabancı yatırımların da çekilmesini hedefleyen 3. Çukurova Sanayi ve Ticaret Fuarı'nın gelecek yıldan itibaren uluslararası statü kazanmasıyla birlikte bölge ekonomisine katkısının da artacağını ifade eden Başkan Şaban Baş, "Adana'nın, Çukurova'nın sorunlarından arındırılarak hızlı bir kalkınma sürecine girebilmesi için ekonomik, sosyal ve kültürel alanda kentimizi ön plana çıkaracak olan aktivitelerin ön plana çıkarılması gerektiğine inanıyoruz. Çukurova Sanayi ve Ticaret Fuarı Adana'yı ekonomisiyle gündeme getirdi, üretimini tanıttı. Ürünlerin yurt dışına açılmasını sağladı. Geçtiğimiz günlerde düzenlediğimiz Kebap Festivali, kentimize daha farklı bir vizyon kazandırma çabasında olduğumuz bir dönemde Adana'nın farklı ve gülen bir yüzünü ön plana çıkardı" şeklinde konuştu.

İlk fuarı 1924'te düzenleyen Adana'da 79 yıl aradan sonra yeniden fuar ateşini yaktıklarında çok heyecanlandıklarını ve çok başarılı geçen iki fuarı geride bıraktıklarını ifade eden Baş, eleştirilerden her zaman yararlandıklarını, hiçbir zaman kavgacı üslupla hareket etmediğini ve daha iyiyi bulma uğraşında olduğunu belirtirken, "3. fuarımızla birlikte artık uluslararası olmayı hak eden bir organizasyonu Adana'ya armağan edecek olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Çukurova'da yaşayan herkesin ortak çabası, bu memleketin menfaatini korumak yönünde olmalıdır. Bu anlayış, sorumluluktan da öte bir göreve dönüşmelidir" diye konuştu.

Kentin kültür ve sosyal yaşamına da katkı sağlamayı hedefleyen ve yarın saat 11.00'de Adana Uluslararası Fuar Alanı'nda (Karaisalı Yolu Üzeri, 100. Yıl Mevkii) açılacak olan 3. Çukurova Sanayi ve Ticaret Fuarı kapsamında 18.00 - 20.00 saatleri arasında, "İş Dünyası ve NLP" konulu seminer gerçekleştirilecek. Saat 20.00'deki havai fişek gösterisinin ardından, popüler müziğin sevilen seslerinden Yıldız Tilbe sahne alacak.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2005 Pazar 14:12:33
Güncelleme :25 Eylül 2005 Pazar 14:16:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?