5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Dolandırıcılar yakalanıp polise verildi

Adana'da kendilerini TEDAŞ görevlisi olarak tanıtıp ev ve işyerlerinden önce "Kaçak elektrik kullanıyorsunuz. Ceza yazacağız" deyip ardından da rüşvet isteyen 2 kişi vatandaşlar tarafından yakalanarak polise teslim edildi. Şahıslar adliyeye sevk edilirken basın mensuplarına saldırdı.

Seyhan İlçesi Reşatbey Mahallesi'nde meydana geldi. 5 Ocak Caddesi üzerinde faaliyet gösteren bir unlu mamul imal edilen işyerine giderek kendilerini TEDAŞ görevlisi olarak tanıtıp "İşyerinde kaçak elektrik kullanıyorsunuz. 7 milyar lira ceza yazacağız" deyip ardından da "100 milyon lira verirseniz hallederiz" diyerek rüşvet istediği ileri sürülen M.K. (36) ile T.E. (37) adlı şahıslar, işyerindeki çalışanların verdiği 50 milyon lirayı alıp geri kalan 50 milyon lirayı da öğleden sonra almak üzere ayrıldı. Kullandıkları kiralık araca da "Görevli hizmet aracı" yazısı asan şahıslar, bir gün sonra paranın geri kalan kısmını almak için geldiklerinde işyerindeki çalışanların durumu fark etmesi üzerine çevredeki esnafın da yardımıyla yakalandı. Esnaf, yakaladıkları zanlıları daha sonra polis ekiplerine teslim etti.
Yakalanan şahısların kullandıkları kiralık otomobilde ise çok sayıda TEDAŞ'a ait elektrik faturası ve makbuzun yanı sıra elektrik sayacı ve kablo ele geçirildi.

Yakalanan şahıslar yapılan sorgularından sonra adliyeye sevk edilirken basın mensuplarına saldırdı. Basın mensuplarına tepki gösteren zanlılar, bindikleri yanlış araçtan inmemek için uzun süre polis ekiplerine direndi. Zanlılar daha sonra da, "15 yaşında oğlum var. Onun yüzüne nasıl bacağım" diyerek çekim yapan basın mensuplarını tehdit etti. Öte yandan, benzer olayların sürekli yaşandığı, ancak vatandaşların adliyede uğraşmamak için davacı ve şikayetçi olmadığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2005 Pazar 16:22:56
Güncelleme :4 Ekim 2005 Salı 14:15:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?