3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Düğün fotoğrafı cezaevinden kurtardı

Adana'da kaybettiği nüfus cüzdanını bulup, kendi fotoğrafını yapıştırarak kullanan kişinin işlediği kapkaç suçu nedeniyle suçsuz olduğu halde tutuklanıp cezaevine konulan 49 yaşındaki Turgay Muştucu, baldızının düğününde çekilen fotoğrafı sayesinde kurtuldu.

Mersin’in Tarsus İlçesi’nde lunapark işleten Turgay Muştucu, 14 yıl önce Adana’da nüfus cüzdanını kaybedince yenisini çıkardı. Eski kimliği için herhangi bir başvuruda bulunmayan Muştucu, 21 Ekim 2007’de yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimi referandumunda bir okulda oy kullanırken polisler tarafından gözaltına alındı. Aydın’da kapkaç suçuna karıştığı iddiasıyla 2 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldığını ve hakkında yakalama emri bulunduğunu öğrenince şoke olan Muştucu, olayla ilgisinin olmadığını söylemesine karşın cezaevine konuldu.

SUÇSUZ YERE CEZAEVİNDE YATTI

Adana’da, ardından Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesi’ndeki cezaevinde yaklaşık 2 ay hapis yatan Muştucu, suçsuzluğunu kanıtlamak için hukuk mücadelesi başlattı. Muştucu’nun avukatı İlhan Öngör, Aydın’daki kapkaç olayının gerçek sanığı olan ve henüz kimliği belirlenemeyen kişinin 5 Nisan 2001 ile 26 Kasım 2002 tarihleri arasında tutuklu kaldıktan sonra yargılandığı Aydın Ağır Ceza Mahkemesi’nce tahliye edildiğini tespit etti. Öngör, bu bilgiyi öğrenince asıl suçlunun tutuklu olduğu dönemde müvekkilinin işinin başında olduğunu tanıklarla ispatladı, Bağ-Kur prim makbuzları ile baldızının düğününde kuşak bağlarken çekilmiş fotoğraf ve görüntülerini Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderip serbest bırakılmasını istedi.

SERBEST KALDI

Bu deliller üzerine mahkeme heyeti, gerçek sanığın fotoğraf ve parmak iziyle Muştucu’nun fotoğrafı ve parmak izini karşılaştırdı. Muştucu, fotoğraflar ile parmak izlerinin tutmaması ve olay tarihinde düğünde bulunduğunu gösterir fotoğrafları üzerine tahliye edildi. Suçsuz yere cezaevine konulduğunu ispatlayıp özgürlüğüne kavuşan Muştucu, “Suçsuz yere tutuklanınca şoke oldum. Psikolojim bozuldu. Hayatım alt üst oldu. Aman nüfus cüzdanınıza ve diğer kimliklerinize sahip çıkın. Yoksa, benim gibi suçsuz yere cezaevlerinde yatarsınız'' uyarısında bulundu. Muştucu, gerçek suçlunun da bir an önce yakalanıp en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Muştucu’nun avukatı Öngör ise, “Müvekkilim, kaybettiği nüfus cüzdanı yüzünden boş yere yaklaşık 2 ay hapiste yattı. Gerçek suçlu ise elini kolunu sallayarak sokakta geziyor. Bir an önce bu suçlunun yakalanıp adaletin tecelli etmesini umuyoruz'' dedi.

 

DHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2008 Cuma 12:19:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?