29
Nisan
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Emekliyi güldüren kuyruk

Adana'da SKK ve Bağ-Kur emeklilerinin bayram dolayısıyla öne çekilen aylık ödemelerinin başlamasıyla birlikte Ziraat Bankası önünde uzun kuyruklar oluştu.

506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu ve 2925 sayılı Tarım İşçileri Sosyal Sigortalar Kanunu'na göre sigortalı ve hak sahiplerine Kurban Bayramı'ndan önce aylık ödenmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararının Resmi Gazete'de yayımlanmasından sonra 14 Aralık'ta başlayan maaş ödemeleri tüm Türkiye genelinde sürüyor. Adana'da emeklilere ödemenin sadece Ziraat Bankası Kuruköprü Şubesi'nde yapılması, banka önünde uzun kuyruklar oluşmasına neden oldu. Sabahın erken saatlerinden itibaren banka önünde kuyruğa giren emekliler, maaşlarını alabilmek için uzun süre beklemek zorunda kaldı.

68 yaşındaki 9 çocuk babası Rafet Çetin, sabah saat 06.00'da kuyruğa girdiğini belirterek, "Hükümet Kurban Bayramı öncesi maaşımızı öne çekip verdi. Hem kurban alabileceğim hem de çocuklarıma, torunlarıma çam sakızı çoban armağanı bayramlık alabileceğim" dedi. Bakanlar Kurulu kararına göre, tahsis numarasının son rakamı 1 ve 3 olanlara 14 Aralık; 2, 8 ve 9 olanlara 17 Aralık; 0, 6 ve 7 olanlara 18 Aralık; 4 ve 5 olanlara ise 19 Aralık'tan itibaren ödeme yapılacağı kaydedildi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2007 Pazartesi 13:52:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?