2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Eser'in katiline ömür boyu hapis

ADANA’da kendisini tabanca ve bıçakla kovalayanlardan kurtulmak amacıyla saklanmak için girdiği otomobilin arka koltuğunda kurşunlanarak öldürülen 30 yaşındaki Eser Karaağaç’ın katil zanlılarından 26 yaşındaki Gülabi Gültekin ömür boyu, 25 yaşındaki İbrahim Erkan ise 12.5 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Gülabi Gültekin ve İbrahim Erkan, 9 Ekim 2006’da arkadaşları Eser Karaağaç ile belirlenemeyen bir nedenden Gülpınar Mahallesi’nde kavga etti. Gültekin elindeki tabanca ile ateş ederek, Erkan ise bıçakla Karaağaç’ı kovalamaya başladı. Yaralanan Karaağaç, ölmemek için yol kenarında duran kapısı açık Levent Aksak’a ait 01 US 377 plakalı otomobilin arka koltuğuna yatarak saklandı. Ancak, arkadaşları Karaağaç’ı saklandığı otomobilde buldu. Karaağaç, ölümden kurtulmak için son çare olarak elindeki 34 santimetrelik bıçakla Erkan’ı yüzünden yaraladı. İddiaya göre,Gültekin ise Karaağaç’ı tabancayla kurşunlandı. Karaağaç ağır yaralı götürüldüğü hastanede ölmeden önce polislere kendisini Gültekin’in kurşunladığını söyledi, nedenini ise söyleyemeden öldü.

Haklarında ömür boyu hapis cezası istenen katil zanlıları Gültekin ve Erkan yargılandıkları Adana 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde karar duruşmasına çıktı. Otogarda çaycılık yaptığını belirten Gültekin, arkadaşı Karaağaç’ın öldürülmesiyle ilgisinin olmadığını iddia ederek, “Eser’in öldürüldüğünü kardeşimden duydum. Polis ve ailesi beni aradığı için Antalya’ya kaçtım. Olayla ilgim yoktur” dedi. Karaağaç’ın öldürülmesi olayına yardımcı olduğu iddia edilen Erkan ise, “Olay günü parkta bankta yatmıştım. Uyanıp eve doğru giderken Eser ile karşılaştım. Üzeri kanlıydı. Hiç bir şey demeden bıçak sallayarak elimden yaraladı. Ben de kızgınlıkla onu yaralamak için peşinden gittim. Bir otomobile saklandı. Bıçaklamak isterken beni yüzümden yaraladı. Eser’i kimin öldürdüğünü bilmiyorum” diyerek beraatını istedi.

Mahkeme heyeti, Karaağaç’ı öldürdüğüne kanaat getirdiği Gültekin’e ömür boyu, Erkan’a da ‘cinayete yardımcı olmak’ suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

dha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 11:56:15
Güncelleme :3 Ocak 2008 Perşembe 12:00:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
AMED IP: 78.186.17.xxx Tarih : 2.02.2009 21:29:16

ben ölen sahsı çok ıyı tanırdım benım öz dayımdır bu yanlarına bu böyle kalmaz böyle biline