5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Eylemli bayramlaşma

Adana'nın merkez Seyhan İlçesi, 100. Yıl Mahallesi'nde 3 yıl önce meydana gelen heyelanda evleri zarar gören vatandaşlar, Adana Büyükşehir Belediyesi önünde bayramlaşarak, sorunlarına çözüm üretmeyen belediyeyi protesto etti.

Adana Büyükşehir Belediyesi Ramazan Bayramı'nın ilk gününde ilginç bir eyleme ev sahipliği yaptı. Evlerinin heyelan sonrası göçme tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu ileri süren mahalle sakinleri, aileleriyle birlikte geldikleri Adana Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı. Ellerinde Türk Bayrakları bulunan kadınlar erkekler ve çocuklar, Belediye Başkanı Aytaç Durak ile görüşene kadar belediye önünden ayrılmayacaklarını söylediler.

Mahalleli adına bir açıklama yapan Abdurrahim Özkan, 1992 yılında belediyeden arsa aldıklarını belirterek, "Bu arsalara ruhsat aldık ve ev yaptık. Evlerimize yerleştik ancak 7 Ocak 2002 tarihinde heyelan oldu. Adana Valiliği tarafından oluşturulan komisyonla bizleri evimizden çıkardılar, öğrendik ki bu bölge heyelan bölgesiymiş. Bize yeni arsalar ve evler verilmesi için defalarca Büyükşehir ve Seyhan Belediyesi'ni başvurduk, sonuç alamadık. Bütün kapılar üzerimize kapatıldı. Adana 1. İdare Mahkemesi'ne dava açtık, davayı kazandık ancak bu yasal sonucu da hiçe sayan bir yönetim gördük. Durumu Başbakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza bile ilettik. Kiraya çıkacak durumumuz yok. Bayram günü evlerimizi boşalttık. Korkudan eve giremiyoruz" diye konuştu.

Eyleme destek veren kadınlar ve çocuklar ise korku içinde yaşadıklarını belirterek, belediyenin soruna çözüm bulmasını istedi.

.
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2005 Perşembe 14:07:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?