5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Gecekonduların yıkımına başlandı

Adana'da Büyükşehir Belediyesi tarafından TEM otoyolu şehir içi bağlantı yolu üzerinde inşa edilen imarsız 55 konut ve gecekondunun yıkımına başlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Baraj Yolu 6.5 Durak yanında sürdürülen yıkım çalışmalarını yerinde inceledi. Durak, burada yaptığı açıklamada, Otoyol Bağlantı Projesi üzerinde
olmasına rağmen imarsız inşaat yapan 8 konut, 47 gecekondu ve arsaya istimlak bedeli olarak 1 trilyon 600 milyar lira ödediklerini açıkladı.

Baraj yolunda Durak İnşaat'ın da bulunduğu bölgede yarım asırdır imar planı bulunduğunu, yıkılan binaların kendisi 1984 yılında Belediye Başkanı olmadan önce imar planında yol olan bu bölgeye yapıldığına dikkat çekerek, "1984'ten bu yana imar uygulamaları yapıyorum. Bir yandan yeni şehirleşme planı yaparken bir yandan da eski yanlışlıkları düzeltmeye devam ediyoruz. Görüldüğü gibi bu plansız yapılar milli servet israfıdır. Bu ve şimdi otoyol bağlantısı olan bu yerde Büyükşehir Belediyemiz 1 trilyon 600 milyar lira kamulaştırma bedeli ödemiştir. Aslında Büyükşehir Belediyesi'nin görevi imar uygulaması değil, ilçe belediyelerinin yapacağı imar uygulamalarını denetlemedir. Ama görüldüğü üzere belediyemiz kıt imkanlarına rağmen gerekli olduğu için bu işlemleri de yapmaya devam ediyor" dedi.

Baraj Yolu 6.5 Durak'tan TEM otoyoluna bağlanacak ücretsiz geçiş yolunun 20 metre genişliğinde olacağını, yol yapımının büyük şehrin görevi olmasına rağmen, buraları imarlı hale getirmenin ilçe belediyelerinin sorumluluğunda olduğuna işaret eden Başkan Durak, "Bu yıkımı onların gerçekleştirmesi gerekirdi. Belediyenin kasasından bu ücretsiz otoyol geçişleriyle ilgili 10 trilyona yakın harcama var. Ama otoyolun Adana'ya ücretsiz hizmet veriyor olmasının faydaları trilyonlarla ölçülemez. Diğer bağlantı yolu tamamlandı. Burası da birkaç ay içinde tamamlanır" diye konuştu.

Durak, "Bu binaların parasını vermek zorundaydık. Burası dağ başı değil, vatandaşın parasını vermeden binasını yıkamazsınız. Vicdanınız da rahat olur mu? Yıllar evvel yapılmış. Hatırlanırsa, buradaki Saray ve Site apartmanları Müteahhit Aytaç Durak olarak benim tarafımdan yapılmıştı.

Baraj yolunda ilk sulandırma da benim dönemimde Durak İnşaat olarak yapıldı. Herkes bizim yarımız kadar imara saygılı olsaydı, bunları yıkmamıza gerek kalmazdı" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2005 Cuma 16:56:50
Güncelleme :3 Ekim 2005 Pazartesi 14:57:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?