5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Geceyarısı 'davulcu' operasyonu

Adana'da belediye tarafından gürültü yönetmeliğine göre davul çalmak yasaklanmasına rağmen, sahurda davul çalmaya devam eden davulculara zabıta operasyon düzenledi. Operasyon sırasında zabıtalar ile davulcular arasında kovalamaca yaşandı.

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşların şikayeti üzerine kentte Ramazan Ayı boyunca sahurda davul çalmak yasaklandı. Yasağa uymayan davulculara sahur vakti operasyon düzenleyen zabıta ekipleri ile davulcular arasında ara sokaklarda kovalamaca yaşandı. Bazı davulcular davullarına el koyan zabıta ekiplerine tepki gösterirken, bazıları ise denetlendiklerini sanarak hünerlerini göstermeye çalıştı. Zabıta ekipleri tarafından ele geçirilen davullara el konulurken, operasyonların Ramazan Ayı boyunca süreceği belirtildi.

Yapılan uygulama ile ilgili bilgi veren Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Zafer Arslan, "Bundan sonra Adana'da davul çalmak yasak. Davul çalınması bir gelenek. Ancak gelişen teknoloji ile insanlar artık istedikleri zaman uyanabiliyorlar" dedi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2005 Perşembe 14:23:05
Güncelleme :10 Ekim 2005 Pazartesi 17:02:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
melek kılıç IP: 85.99.202.xxx Tarih : 7.10.2005 08:49:57
teşekkürler böyle gürültü kirliliğinin önüne geçtiğiniz için ama dahada önemlisi hırsızlığın önüne geçmeniz, davulçudan çok hırsız var memlekette...