4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Görsel kirlilikle savaş

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin, tabelaların yol açtığı görsel kirliliği önlemek amacıyla başlattığı çalışmalar yoğun şekilde sürüyor.
Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluk alanındaki bulvar, meydan ve ana caddelerde görüntü kirliliğine neden olan tabela, sundurmayla apartmanların ön ve arka bahçelerindeki ilaveleri ortadan kaldırmak için yürütülen çalışmalar vatandaşlar arasında memnuniyetle karşılanırken, belediye ekipleri kurallara uymayanları önce uyarıyor, sonra gereğini yapıyor.
Türk Kuşu Kavşağı'ndaki Kaloğlu İşhanı duvarlarında görüntü kirliliğine yol açan reklamların boyanması için apartman yöneticisiyle reklamı veren işyeri sahibine ihtar çekildiğini söyleyen Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Zafer Arslan, kirliliğe neden olan hiç kimseye ayrıcalık tanımadıklarını ifade etti.
5216 sayılı Büyükşehir Belediyeleri Kanunu gereği oluşturulan Kent Konseyi'nde alınan tavsiye kararı üzerine, sorumluluk alanlarındaki yerlerde görsel kirliliğe son vermeye başladıklarını kaydeden Zafer Arslan, "Başkanımız Aytaç Durak'ın talimatları doğrultusunda şubat ayında başlayan uygulama halen devam etmektedir. Söz konusu apartmandaki kirliliği ortadan kaldırmak için gerekli yasal işlemleri tamamladık ve reklamların boyanması için süre verdik. Apartman yöneticisi veya reklam sahibi buna uymazsa, biz belediye olarak iskele kurup, apartmanın reklam olan bölümünü boyayacağız. Masrafı yüzde 20 fazlasıyla ilgililerden alacağız. Kentte hala görsel kirliliğe neden olanları bu vesile ile uyarmak istiyorum. Kirliliği ortadan kaldırmak için sonuna kadar mücadele edeceğiz. İşyeri sahiplerinin kurallara uymalarını, cezaya maruz kalmamalarını istiyoruz" dedi.
..
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2005 Çarşamba 14:58:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?