5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Hayrettin Karaca Adana'da

Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma (TEMA) Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Hayrettin Karaca, ülkede ormanların keçiler değil, siyasiler tarafından yok edildiğini iddia etti.

Adana'da Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda düzenlenen "Erozyon" konulu toplantıda, Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın, ormanların keçiler tarafından nasıl yok edildiğini anlatan sinevizyonu izleyen TEMA Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Karaca, "Ormanları keçiler değil, siyasiler bitirdi" dedi.

Adana Valisi Cahit Kıraç ile çok sayıda davetlinin de izlediği toplantıda, Türkiye'deki erozyonla mücadele üzerine yaptığı çalışmaları sinevizyon görüntüleriyle anlatan Başkan Karaca, ülkenin yüzde 97.5'inin erozyon tehdidi altında olduğunu öne sürdü. Çukurova'da yaptığı incelemede de tarım alanlarının yüzde 30'unun tuzlanma sürecini girerek çölleşmeye başladığını belirten Karaca, suyun Türkiye için gelecekte çok önemli olacağını ifade ederek, "1960 yılından bugüne erozyonla mücadele için çalışıyorum. 330 bin kilometre kat ettim.

Bu ülkede ormanları sanıldığı gibi keçiler değil, oylarımızı verdiğimiz siyasiler yok etti. Devlet arazilerine kanunsuz villalar yaptılar. Bu konuda geçmişten günümüze siyasilerin hepsi suçlu. Onlara oy veren bizler de suçluyuz. Türkiye'nin 550 milyar ton su kullanma kapasitesi var. Ancak bunun 50-60 milyarını kullanabiliyor. Küresel ısınma hızla artıyor. Türkiye hızla kurak iklime giriyor" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2005 Çarşamba 00:51:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?