5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Hizb-ut Tahrir örgütü lideri Yılmaz Çelik yakalandı

Adana'da yakalanan yasa dışı Hizb-ut Tahrir örgütünün lideri Yılmaz Çelik ile örgütün Çukurova sorumlusu Ali Dikici, Sağlık Ocağı'na getirilirken Tekbir getirip, "Allah'ın izniyle hilafet kurulacak" diye bağırdı.

İstanbul'da Fatih Camii'nde düzenlenen eylemde bildiri okuduktan sonra emniyet birimlerince aranan "Mehmet" kod adlı Yılmaz Çelik, bugün saat 11.00 sularında Huzurevleri Mahallesi, 140. Sokak, Gökçeli Yuvam Sitesi B Blok No 5'deki daireye gerçekleştirilen baskında örgütün Çukurova Sorumlusu Ali Dikici ile birlikte yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sorgulanan Çelik ile Dikici, sağlık raporu için Reşatbey Sağlık Ocağı'na götürüldü. Çelik ve Dikici polis aracından indirilerek sağlık ocağına çıkarılırken, Tekbir getirip "Allah'ın izniyle hilafet kurulacak" diye bağırdı.
Sağlık raporu alınan ve zafer işareti yapan Çelik ve Dikici, çıkışta da Tekbir getirerek, "Hilafet zamanı gelmiştir" diye bağırmaya devam etti. Yılmaz Çelik ve Ali Dikici polis aracıyla tekrar Adana Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2005 Perşembe 17:25:01
Güncelleme :29 Eylül 2005 Perşembe 20:00:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?