5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Hortum dehşeti!

Adana'nın sahil kesimindeki Karataş İlçesi'nde meydana gelen hortum, kıyıya yakın köylerde zarara yol açtı. Hortum nedeniyle iki köy camisinin minaresi yıkılırken, çok sayıda evin çatısı uçtu, ahırlar yıkıldı.

Dün iftar saatinden önce meydana gelen hortum, Karataş İlçesi'ne bağlı Çimeli Köyü Camii'nin minaresini yıktı. Camiye yakın evde oturan Zeki Aras'a ait bir traktör ile bir otomobil, yıkılan minarenin altında kalarak büyük hasar gördü. Caminin, Kur'an öğretilen bölümünün tavanı da, minarenin yıkılması sonucu çöktü.

Topraklı Köyü Camii minaresi de hortum nedeniyle yıkıldı. Köyde çok sayıda evin ve ahırın çatısı uçarken, dev ağaçlar kökünden söküldü.

Yemişli köyü, Terliksiz mevkiinde konuşlanan çok sayıda tarım işçisinin çadırı hortum sonrası çıkan fırtınaya dayanamayarak uçtu. Akşam vakti çadırları uçan ve karanlıkta kalan işçiler, yağmur altında çocuklarını alarak çevre köylere sığındı. Tarım işçilerinin açıkta kalan, un, şeker, ekmek, bulgur, mercimek, soğan gibi yiyecekleri de kullanılmaz hale geldi.

Tarım işçileri yetkililerden yiyecek yardımı isterken, ev ve hasadı yapılamayan mısır ve pamuk tarlaları büyük zarar gören köylüler de hükümetten destek istediler.

.
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2005 Pazartesi 16:12:02
Güncelleme :20 Ekim 2005 Perşembe 10:22:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kenan kalav IP: 85.101.81.xxx Tarih : 17.10.2005 16:31:42
OLAN BİZİM KÖYE OLDU