3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

İranlı aile sahte pasaportla yakalandı

Adana Havalimanı'nda sahte pasaportla yakalanan İranlı aile, yurt dışına çocuklarını tedavi ettirmek amacıyla çıkmak istediklerini iddia etti.

İranlı B.M.P. (50), eşi, 13 yaşındaki oğlu ve yakınları T.V.V ile yaklaşık 15 gün önce yasal yollardan Van üzerinden Türkiye'ye giriş yaparak İstanbul'a gitti. İranlı aile daha sonra Adana'ya gelerek havaalanından yurt dışına çıkmak istedi.

Havalimanındaki kontroller sırasında durumlarından şüphelenen güvenlik güçlerinin aileyi gözlem altına alarak evrakı incelemesi üzerine pasaportların sahte olduğu anlaşıldı.

THY uçağıyla Almanya'ya gitmeyi planladıkları öğrenilen İranlı aile gözaltına alınarak Adana Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğüne getirildi.

B.M.P'nin, zihinsel ve bedensel engelli çocuğunu İran'da tedavi ettiremedikleri için, daha önce yasa dışı yollarla Avrupa'ya giden bir yakınlarının yönlendirmesiyle İstanbul'da sahte Danimarka ve İsviçre pasaportu temin ettiklerini söylediği öğrenildi.

İfadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edilen İranlı aile nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme, ailenin sınır dışı edilmesine kararı verdi. Aile, işlemler gerçekleştirilinceye kadar Yabancılar Şube Müdürlüğüne götürüldü.

AA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2008 Perşembe 11:44:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?