4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

İsimleri sokakta yaşayacak

Adana'da bazı cadde ve sokak isimleri Belediye Meclisi kararıyla değiştirildi. Dumlupınar Mahallesi'nde bir sokağa Yılmaz Güney'in, yürüyüş parkuruna ise yazar Yaşar Kemal'in adı verildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi, Ekim ayı 3. toplantısını Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak başkanlığında gerçekleştirdi. Mecliste bazı cadde ve sokak isimlerinin değiştirilmesi oylanırken, mahallelerindeki bir sokağa Yılmaz Güney isminin verilmesini isteyen yaklaşık 30 kişilik grup, meclis toplantısına katılarak oturumu izledi. Mahalle sakinlerinin Adana Büyükşehir Belediyesi'ne gelmesi sırasında çevik kuvvet polisi belediye önünde güvenlik tedbirleri aldı.

Toplantıda gündemin 2. maddesinde bulunan bazı parklarla yollara isim verilmesine ait müşterek karar okutulurken, kararda yer alan Dumlupınar Mahallesi 162. sokağa Yılmaz Güney ismi, Yüreğir Belediyesi sınırları içerisinde bulunan Seyhan Nehri kenarındaki bir yürüyüş parkuruna Yazar Yaşar Kemal ismi, Güzelyalı Mahallesi'nde Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan bir çocuk parkına "Cumhuriyet" ismi, eski lunapark alanında yapılan parka da "Zübeyde Hanım" isminin verilmesi meclis onayına sunuldu.

Karar meclis üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edildi. Başkan Durak, kararın oy birliğiyle alınmasının sevindirici olduğunu belirtirken, kişilerin siyasi görüşlerinin önemli olmadığını belirterek, Adana'nın değerlerine sahip çıktıklarını belirtti.

Meclise katılarak oturumu izleyen mahalle sakinleri ise karara sevinirken Hüseyin Tiraki adlı vatandaş ise sokağın isminin değişmesi için bine yakın imza topladıklarını söyledi.
Meclis diğer gündem maddeleriyle devam ederken, mahalleli geldikleri otobüslerle tekrar geri döndü.

.
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2005 Cuma 16:55:15
Güncelleme :18 Ekim 2005 Salı 12:54:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?