29
Nisan
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Ispanak tarlasına koyun girdi: 2 ölü

ADANA’da 5 gün önce 2 kişinin öldürülmesi, 6 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan kavganın, ıspanak tarlasına koyunların girmesi sonucu meydana geldiği ortaya çıktı. Yaralılardan birinin daha yaşamını yitirmesi sonucu ölü sayısı 3’e yükselirken, gözaltına alınan 7 kişiden 1’i tutuklandı.

Merkez Seyhan İlçesi’ne bağlı Yenidam Köyü’nde oturan ve hayvancılıkla geçimini sağlayan 20 yaşındaki Cengiz Tekin, iddiaya göre Kurban Bayramı’nın son günü ıspanak tarlalarına koyunları giren 18 yaşındaki Şuayip Ayten’i tokatlayarak dövdü. Bunun üzerine Ayten’in akrabaları Tekin Ailesi ile konuşmak için evlerine gidince aralarında kavga çıktı. Cengiz Tekin’in tüfekle ateş açması sonucu 35 yaşındaki Mustafa ve 20 yaşındaki kardeşi Yasin Dinç öldü, 6 kişi de yaralandı. Devlet Hastanesi’nde tedavi gören yaralılardan 70 yaşındaki Mevlüde Suçiçek de olaydan 4 gün sonra yaşamını yitirdi.

3 kişinin öldürüldüğü olayla ilgili jandarma ve polisin birlikte yürüttüğü soruşturma sonunda babası 3 eşli olan Cengiz Tekin, kardeşleri 25 yaşındaki Hamdullah, 33 yaşındaki Abdulmahmut, 20 yaşındaki Ferit, 26 yaşındaki M. Şahin ve 22 yaşındaki Selahattin ile köylülerden 41 yaşındaki Süleyman Kavak gözaltına alındı. 7 kişiden Cengiz Tekin, çıkarıldığı nöbetçi 3’üncü Sulh Ceza Mahkemesi’nce tutuklanırken, diğer zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Tutuklanan Cengiz Tekin, ıspanak tarlasına koyun soktuğu iddiasıyla Şuayip Ayten ile tartıştıklarını, daha sonra Ayten’in akrabalarının evine saldırdıklarını, kendisini korumak için tüfekle ateş açtığını iddia etti.

 

DHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2007 Perşembe 12:55:58
Güncelleme :27 Aralık 2007 Perşembe 13:05:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?