5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

İzine gelen asker gasp yaptı

Adana'da izne gelen bir asker, arkadaşıyla birlikte sigara istedikleri şahsın boğazına bıçak dayayıp, parasını ve cep telefonunu gasp ettikleri iddiasıyla gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre olay, merkez Seyhan İlçesi, Cemalpaşa Mahallesi, Gazipaşa ile Toros Bulvarı'nın kesiştiği kavşakta, gece saat 03.00 sularında meydana geldi. İddiaya göre, Ağrılılar Derneği'nde çalışan Özcan Kıtlık (36) iş çıkışı evine giderken, alkollü olduğu bildirilen 2 kişi önüne çıkarak sigara istedi.

Kıtlık, ikram şahıslara sigara ikram edip yakmak istedi. Bu sırada şahıslar Kıtlık'ın boğazına bıçak dayayıp üzerinde bulunan 154 YTL parasını, cep telefonunu, sigarasını ve çakmağını gasp etti.

Kıtlık'ın durumu bildirmesi üzerine hareket geçen polis, olaydan sonra kaçmaya çalışan zanlılar S.Ü. (18) ile T.B.'yi (20) saklandıkları apartmanın bodrum girişinde yakaladı. Gözaltına alınan zanlılardan T.B.'nin vatani görevini yaptığı Edirne'den izne geldiği ve daha önce de hırsızlık yapmak suçundan sabıkası bulunduğu tespit edildi.
Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Gasp Bürosu'nda ifadeleri alınan zanlılar, adliyeye sevk edildi.

Bu arada, Emniyet Müdürlüğü'nde zanlıları teşhis eden Özcan Kıtlık, "Eve giderken yoluma çıkan şahıslar sigara istediler. Ben de sigara vererek yakmak istedim. Bu esnada boğazıma bıçak dayayarak paramı, cep telefonumu, sigara ve çakmağımı aldılar" dedi.

.
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2005 Perşembe 16:19:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?