5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Kadınlardan 'şiddete hayır' paneli

Adana'da Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği ile Adana Kadın Kuruluşları Birliği'nin ortaklaşa düzenledikleri toplantıda "Her türlü şiddete hayır" konusu tartışıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk ile eşlerinin de izlediği panelde konuşan Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Eski Bakanı Melda Bayer, Türkiye'de kadına bakış açısının değişmesi gerektiğine işaret ederek, "Artık, 'kadının sırtından sopayı, karnından sıpayı eksik etmeyeceksin" anlayışı da değişmelidir. Türkiye'de artık Atatürk'ün kadına verdiği değerin önemi iyi anlaşılmalı ve onun yolunda gidilmelidir.

Atatürk, Anadolu'yu dolaşırken örnek olsun diye çağdaş kadını da yanında götürmüştür. Kadın konusunda daha sonra Türkiye'de kesintiye uğrayan dönem yaşandı. 1980'lerde başlayan ve gittikçe ivme kazanan işçi kadının yerine çağdaş kadının aldığını hiç kimse yadırgayamaz. Kadınlar artık sesini daha gür çıkarıyor. Kadın hakları konusunda da yeni medeni yasa, Yeni Türk Ceza Kanunu gibi pek çok yasa çıkarıldı. Bu arada aile içi şiddet de bütün çıplaklığıyla konuşulur oldu. Kan kusup, kızılcık şerbeti içme devri kapanıyor" dedi.

KA-DER Başkanı Lütfiye Görgün de, Atatürk Türkiye'sinde kadın milletvekili sayısının bugünden çok daha fazla olduğuna dikkat çekerek, "Bu ülkede kadına verilen değer meclisteki sayıdan bellidir. Ülkemizde söz sahibi kadın yönetici sayısı artmalıdır. Ülke nüfusunun yüzde 52'sini oluşturan kadınlar yönetimdeki yerini de almalıdır. Ulu önder Atatürk seçme ve seçilme hakkını kadınlara da vermiştir. Bugün TBMM'de 550 milletvekili arasında bir tek bakan var" diye konuştu.

Başkan Görgün, kendilerine Merkez Park içerisinde bir yer veren Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'a da teşekkür etti. Panelde Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İlahiyat Fakültesi Temel İslam Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Osman Ateş, Adana Baro Başkanı Avukat İsmet Altuğ da birer konuşma yaparak kadına şiddeti eleştirdi.

.
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2005 Cumartesi 03:04:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?