5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Kamu-Sen Adana Temsilciliği partilerden destek istedi


Kamu-Sen Adana İl Temsilcisi Kamil Köse ile bağlı sendika yöneticileri, bugün DYP, CHP ile AK Parti Adana il yönetimini ziyaret ederek, toplu sözleşme görüşmelerinde yer alan taleplerini içeren bir dosya verdi.
Kamu-Sen Adana İl Temsilcisi Kamil Köse, Türkiye'de memur haklarının da AB standartlarına getirilmesini, en düşük memur maaşının da 541 milyon liradan 880 milyon liraya çıkarılmasını istedi. Medyada zaman zaman yer alan, "800 bin bankamatikçi memur var" ya da "Memurlar çalışmadan maaş alıyor" gibi haberlerden üzüntü duyduklarını ifade eden Köse, "Memurların çalışma şartları da AB normlarında olmalı. Sözleşmeli personel hususunda rahatsızlığımız var. 190 bin diplomalı öğretmen görev beklerken, 30 bin sözleşmeli memur alımı yapılacak olması kabul edilemez" dedi.

AK Parti Adana İl Başkanı Abdullah Doğru da, demokrasinin gereği olarak memurların da toplu sözleşme görüşmelerinde AB normlarında ücret istemelerinin doğal olduğunu belirterek, "Hükümet de toplumu uygar AB seviyesine çıkarmak istiyor. Türkiye'nin önü artık açıktır. Memurların taleplerini başbakan ve yardımcılarına kadar taşıyacağız. İnşallah olumlu neticelenir" diye konuştu.

Başkan Doğru, Kamu-Sen'in ülke gündemini işgal eden terörle ilgili hassasiyetine de teşekkür ederken, "Terör, insanlık ve demokrasi düşmanıdır. Terör ayakların altındadır. Terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Tüm toplum teröre karşı durmalıdır. Türkiye'nin kalkınmasının önündeki en büyük engel terördür. İnşallah bundan sonra yeni şehit cenazeleri kılmayız. Ülkemizin tek çakıl taşı için, hepimiz şehit olmaya hazırız. Zaten Türkiye ne zaman kalkınmaya başlasa, terör belası çıkıyor" dedi.

Kamu-Sen yöneticileri, DYP ziyaretinde de il yöneticilerinden destek istedi. DYP Adana İl Başkanı Nevzat Şaşkın ziyarette, "DYP olarak memurlarımıza sahip çıkmak bizim kutsal görevimizdir" dedi. Şaşkın, Genel Başkan Mehmet Ağar'ın da eski bir kamu çalışanı olduğundan dolayı memurlara destek vermeye devam edeceğini ifade ederek, "İktidara geldiğimizde tüm ülkenin sorunları ile birlikte memurlarımızın, kamu çalışanlarımızın durumlarını da düzeltmek boynumuzun borcudur. Bu iktidar bizleri tekrar terör belası ile baş başa bırakmaz ise ki, bıraksalar da hem Türkiye'nin ekonomisini hem de kamuda çalışan memurlarımızın durumunu AB seviyesine çıkarmak için yerli ve milli programlarla uluslar arası dengeleri gözeterek, bu ilişkileri Türkiye'de yaşanan hayatın gerçekleriyle bütünleştirerek yapacağız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2005 Pazartesi 19:49:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?